Investice do nových technologií – kompletní nové PC pracoviště za 7 200 Kč

neděle 25. května 2008 ·

V rámci zvyšování úrovně ICT vzdělanosti v našem školství je nutné začít využívat možností, které nabízejí současné informační technologie.

Podpora ICT vzdělávání žáků v českém školství není dostačující. Pro příklady nemusíme chodit daleko, podívejme se na situaci v hlavním městě. 600 studentů Gymnázia Omská má možnost využívat pouze 16 počítačů v jedné učebně. To znamená, že na 37,5 studenta připadá jeden počítač. Vedení gymnázia považuje tuto situaci za běžnou a nehodlá v tomto směru podniknout žádné kroky na nápravu. Tento stav je v 21. století neudržitelný a neslučuje se s představami o budoucích vysokoškolsky vzdělaných  pracovnících,  kteří budou používat počítač nejméně polovinu pracovní doby.

Finanční možnosti na IT vybavení našich škol nemůžeme srovnávat s vybavením škol v zahraniči,  nicméně faktem je, že celosvětovým trendem je jedno počítačové pracoviště na jednoho žáka. Myslíte si, že tato situace je v českém školství nereálná nebo v lepším případě hudbou daleké budoucnosti?

Nová technologie Tenký klient - Aplikační server společnosti Českomoravské informační systémy s.r.o. snižuje náklady na zřízení nového počítačového pracoviště o 50%. Technologii využívá ČMIS Počítačová učebna, která umožňuje realizovat kompletní nové pracoviště již za 7 200 Kč včetně DPH! O nemalých finančních úsporách také svědčí, že provoz ČMIS Počítačové učebny ušeří navíc až 95 % výdajů za elektřinu.

Různé provedení tenkých klientů ČMIS

Proč platit více než je nutné? Je obvyklé, že školy nakupují nové počítače, ale přitom mohou investovat rozumněji do úspornějších technologií. Správa celého systému - Tenkých klientů a serveru - začíná již od 1 990 Kč měsíčně, rozpočet na IT správu je přitom mnohonásobně vyšší. Nabízí se otázka, kolik platí školy svým IT správcům?

Paradoxně největšími odpůrci těchto nových technologií jsou totiž právě IT správci, kteří neprosazují dodávku úsporných technologií do škol z nejrůznějších důvodů. Hlavními důvody může být nedostatečné vzdělávání o novinkách nebo finanční motivace. Společnost Českomoravské informační systémy s.r.o. pořádá pravidelná školení v krajských městech a připravila program Autorizovaných prodejců. Tento partnerský program hledá zájemce se znalostmi akademického prostředí, zejména ICT koordinátory, IT správce, učitele výpočetní techniky i lokální dodavatele IT pro spolupráci v distribuci počítačových učeben do škol v celé ČR.

Zkušenosti společnosti Českomoravské informační systémy s.r.o. usnadní školám orientaci v oblasti kompletního IT vybavení v počítačových učebnách a snižují náklady na vlastní IT správu a technické zázemí.

ČMIS Počítačová učebna je nejmodernějším řešením počítačových učeben, jejichž vybavení nabízí následující výhody:

  • Mimořádně nízké pořizovací a provozní náklady.
  • Vysoká spolehlivost a bezúdržbová konfigurace.
  • Prodloužení životnosti morálně zastaralých PC.
  • Odolnost proti studentskému vandalismu.

Při přechodu na ČMIS Počítačovou učebnu není nutné kupovat nové počítače, připojením technologie Tenký klient na  libovolné stávající PC prodlužuje jejich životnost. Umožňuje maximálně zvýšit komfort při práci v počítačové učebně - montáž  této technologie pod desku stolu nebo na zadní stranu monitorů totiž šetří místo na pracovní ploše, je absolutně bezhlučná a vydává desetinásobně nižší teplo než obvyklé PC.

Pro bližší informace a akční nabídky navštivte www.pocitacovaucebna.cz.

Společnost Českomoravské informační systémy s.r.o. umožňuje školám vyzkoušení nové technologie a zapůjčení zkušební učebny zcela zdarma.

Využitím ČMIS Počítačové učebny školy umožní svým žákům a studentům připravit se plnohodnotně na budoucí povolání na všech úrovních a změní současnou tvář našeho školství!

Tenký klient ČMIS na zadní straně LCD monitoru

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.