Hudební festival na Staroměstském náměstí v Praze k oslavám Dne Evropy

Thursday, May 8, 2008 ·

V pátek 9. května oslavíme Den Evropy. Den Evropy je oslavou vzniku Evropské unie. Je připomínkou 9. května 1950, kdy Robert Schuman, tehdejší francouzský ministr zahraničních věcí, přednesl deklaraci, která vedla ke vzniku Evropských společenství. Den Evropy se slaví v členských státech od roku 1985. Pro Českou republiku je začátek května důležitý i z toho důvodu, že letos oslavíme své čtvrté výročí od vstupu do EU.

V České republice si tento významný den připomeneme řadou akcí. Dne 9. května 2008 se u příležitosti oslav Dne Evropy uskuteční na Staroměstském náměstí hudební festival .

Během festivalu, který pořádá Zastoupení Evropské komise v České republice společně s velvyslanectvím Republiky Slovinsko v České republice, vystoupí pod širým nebem od 15:00 do 22:00 následující hudebníci a hudební skupiny:

Carlos De Nicaragua, Terne Čhave, Ewa Farna, Erikah Fečo, OneTwo, Noemi Kebede, Trio Zeron, DJ Dan Keschen, Feng-Yün SongSri Kumar Vishwanathan

Festival je pořádán pod záštitou Ministerstva kultury, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny Džamily Stehlíkové a primátora hlavního města Prahy Pavla Béma a ve spolupráci s informační kanceláří Evropského parlamentu.

Vstup na oslavy Dne Evropy je zdarma.

Letošní oslavy jsou součástí Evropského roku mezikulturního dialogu, který Evropská komise vyhlásila na rok 2008. Hlavním záměrem této iniciativy je zhodnotit přínosy evropské kulturní rozmanitosti a prozkoumat možnosti, které prolínání různých kultur skýtá. Akce pořádané během Evropského roku by pak měly přispět k vzájemnému porozumění a lepšímu soužití lidí různých kultur.

Informace o dalších akcích pořádaných u příležitosti Dne Evropy v regionech získáte na internetových stránkách www.europedirect.cz.



dokument

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.