VÚP: Výzkumný ústav pedagogický se stal členem CIDREE

středa 30. dubna 2008 ·

Výzkumný ústav pedagogický v Praze je od dubna tohoto roku členem CIDREE - Konsorcia institucí zabývajících se rozvojem a výzkumem vzdělávání. Toto konsorcium vzniklo v roce 1990 s myšlenkou navázat úzké pracovní vztahy mezi evropskými vzdělávacími systémy.

Strategie CIDREE je založena na jednoduché myšlence: výměnou informací a odborných znalostí přispět ke zvýšení kvality práce členských institucí, ale i ke kvalitě a efektivitě pedagogického výzkumu a k rozvoji vzdělávání v Evropě.

Členové CIDREE se účastní společných projektů, vzájemně si představují své aktivity, nabízejí témata k diskusi, ke svým aktivitám získávají komentáře zahraničních kolegů-expertů, společně s nimi mohou hledat řešení vlastních problémů, získat nové myšlenky pro rozvoj vzdělávání ve své zemi. Pravidelně také dostávají metodické materiály od všech členských institucí a tím se dostávají i ke špičkovým znalostem z oblasti vzdělávání.

Konsorcium se pravidelně schází dvakrát ročně, v březnu a listopadu, vždy v některé z členských zemí EU. Představitelé zemí zapojených do konkrétních projektů se setkávají podle potřeby. Mezi členské země CIDREE patří například Francie, Německo, Velká Británie, Švédsko, Švýcarsko, Holandsko či Irsko.

Výzkumný ústav pedagogický v Praze zastupuje v konsorciu Českou republiku. Právě výměna informací, špičkové evropské know-how jsou důležitým faktorem, který může pozitivně ovlivňovat rozvoj vzdělávání u nás. VÚP je zapojen do projektu Klíčové kompetence a v letošním roce přispěje i do prestižní evropské ročenky CIDREE věnované právě práci s klíčovými kompetencemi.



VÚP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.