Šárka Gergelitsová: Užití programu Cabri 3D pro podporu prostorové představivosti a ve výuce

středa 23. dubna 2008 ·

Při výuce stereometrie narážíme velice často na problém nedostatečně rozvinuté prostorové představivosti studentů. Jedním z programů, které mohou alespoň částečně pomoci k překonání některých problémů spojených s nedostatečně rozvinutou schopností studentů myšlenkově se orientovat v trojrozměrném prostoru je program Cabri 3D. Tento program prošel výrazným vývojem a jeho současná verze 2 je velice výkonným, přitom však školským nástrojem pro práci s trojrozměrným modelem. Důvodem, proč zdůrazňuji přívlastek „školský“ je to, že kvalitní CAD systémy disponují samozřejmě nesrovnatelně lepšími a výkonnějšími nástroji. Jejich prostředí však bývá natolik komplikované, že jen seznámení a nácvik práce s programem vyžaduje obvykle hodiny cvičení. Program Cabri 3D je „malý“, jeho prostředí je intuitivní, volby nepříliš rozsáhlé a přesto poskytuje dostatečné nástroje potřebné pro školní práci v hodinách stereometrie.

Příspěvek byl přednesen na konferenci Počítač ve škole 2008 a byl publikován v jejím sborníku.



Šárka Gergelitsová

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.