Petr Kolman: Dvě aprílové (ne)právní poradny

Tuesday, April 1, 2008 ·

1. otázka: Po svatbě jsem zjistil šokující věc. Moje manželka je učitelkou na základní škole. Co mám dělat?
2. otázka, tentokrát studentky: Někteří naši učitelé se opakovaně ve škole  nepřezouvají! Když je na tento nešvar upozorníme, tak se vymlouvají, že pouze zapomněli přezůvky a že se to nebude opakovat, ale za pár dnů přijdou do třídy opět nepřezutí. Již jsme o tom informovali rodiče, ředitele školy, nizozemskou družební školu, babičky, krajský úřad, hygienika, báňský úřad i Ministerstvo zdravotnictví ČR, ale nikdo s tím nechce nic dělat, patrně se učitelů bojí. Myslíte, že bychom se mohli obrátit o pomoc i na Městskou policii?

Odpověď na 1. otázku:

Čtenář se nachází v opravdu nezáviděníhodné situaci. Nějaká jiná e-poradna, by se patrně pustila do planého moralizování, že se tazatel měl zajímat o povolání své manželky dříve, avšak nám je jasné, že v dnešní uspěchané době se vytížený chlap nemůže zajímat o kdejakou bagatelnost

Jak už jsme naznačili výše, vaše situace není růžová, avšak nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře……..člověče buďte rád, že vaše paní není právničkou. Odpověď na 2. otázku:

Kterak říkával již klasik běloruské moderní pedagogiky J.A. Papučkin: Kantor, který se spíše nepřezouvá, než přezouvá, výukové své poslání spíše nezvládá než zvládá.

Vzhledem k společenské závažnosti popisovaného skutku, doporučujeme se obrátit raději přímo na Policii ČR nikoliv na  Městskou policii. I když máme důvodné podezření, že pokud v cause (jak plyne z vašeho dotazu) neuspěly ani babičky (sic!), tak aktivita Policie zde taktéž nebude úspěšná.



Petr Kolman

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.