MŠMT: MŠMT představí možnosti využívání prostředků z Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání

čtvrtek 10. dubna 2008 ·

V pondělí 14. dubna 2008 se v prostorách budovy Magistrátu Hlavního města Prahy uskuteční výroční setkání k Evropskému sociálnímu fondu pod názvem Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2008. „Příprava čerpání evropských prostředků na samotném ministerstvu se v posledních měsících výrazně posunula vpřed a mě těší, že se nyní můžeme soustředit na další kroky,“ říká ministr školství Ondřej Liška. Hlavním cílem setkání je prezentace Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK), který umožní využívání prostředků z Evropského sociálního fondu (ESF) v oblasti vzdělávání do roku 2013. Zmíněný program se zaměří na rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji.

Setkání je určeno všem, kteří se zajímají o možnost využití podpory z ESF v oblasti vzdělávání a školství, resp. připravují svůj projekt pro realizaci v rámci některé z oblastí podpory OP VK, tj. školám, školským zařízením, krajům, obcím, nestátním neziskovým organizacím, výzkumným a vývojovým institucím, ústředním orgánům státní správy a dalším institucím působícím v oblasti vzdělávání. V rámci setkání budou také představeny vybrané typy projektů z oblasti vzdělávání, které byly s podporou Evropského sociálního fondu realizovány v programovém období 2004-6.

Na semináři vystoupí zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (Ing. Jan Vitula, vrchní ředitel sekce řízení operačních programů EU; RNDr. Jindřich Kitzberger, náměstek skupiny všeobecného, odborného a dalšího vzdělávání; Mgr. Barbora Hošková, ředitelka odboru řízení OP VK; PhDr. Věra Uldrichová, CSc., ředitelka odboru řízení OP Rozvoj lidských zdrojů), zástupci krajských úřadů Středočeského, Moravskoslezského, Ústeckého a Libereckého kraje, i představitelé připravovaných i realizovaných projektů (např. Mgr. Jiří NekolaMgr. Miloslav Vyskočil, Národní institut pro další vzdělávání;  PaedDr. Jan TupýPhDr. Stanislava Krčková, Výzkumný ústav pedagogický). 

Více informací naleznete na webových stránkách MŠMT zde. 


MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.