HP věnovalo studentům SPŠE v Havířově mobilní učebnu

úterý 8. dubna 2008 ·

Společnost Hewlett-Packard 7. dubna oficiálně předala studentům Střední průmyslové školy elektrotechnické (SPŠE) v Havířově k užívání špičkově vybavenou mobilní učebnu. SPŠE v Havířově tuto učebnu získala prostřednictvím grantu v rámci celosvětového projektu HP Technology for Teaching, který je jednou z předních filantropických aktivit společnosti HP na podporu vzdělávání mladých lidí v rámci programu HP Global Citizenship.

HP tímto grantem každoročně podporuje přibližně 100 příjemců z řad škol, univerzit a charitativních organizací v oblasti Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA), s cílem podpořit efektivní využívání informačních technologií v procesu výuky. Školy, které se do grantového programu HP zapojí, mohou v případě schválení žádosti o grant získat IT vybavení v hodnotě až 23 000 amerických dolarů.

 

„Pro naše účely je mobilní učebna přímo ideální. Tento pojízdný box, vybavený deseti notebooky včetně veškerého příslušenství a projektoru, můžeme používat v rámci výuky předmětů, které připravují studenty na studium na technických vysokých školách,“ vysvětluje Petr Kocurek, ředitel SPŠE. „Využití moderních technologií k výuce je pro tyto předměty nezbytností, a pokud navíc můžeme pracovat se špičkovými IT technologiemi, pro naše studenty je to nejlepší příprava pro další vzdělávání nebo práci v IT branži.“

 

 

HP pomáhá vychovávat mladé odborníky

 

Společnost HP si uvědomuje důležitost vzdělávání mladých lidí již více než 60 let a podpora této oblasti neodmyslitelně patří k její filantropické činnosti. Jenom za rok 2007 přispělo HP částkou 47 milionů amerických dolarů na vzdělávací programy po celém světě.

 

„Global Citizenship je jedním z našich dlouholetých cílů a investicemi do různých sdružení či institucí naplňujeme naše předsevzetí být „dobrým občanem“. Snažíme se globální cíle HP praktikovat na regionálních úrovních, soustředit se na lokální projekty, které pak ve výsledku přinášejí maximální pomoc a efektivitu vzhledem k podmínkám daného trhu,“ vysvětluje Milan Prypoň, generální ředitel Hewlett-Packard, s.r.o. „Současně s filantropickými záměry sledujeme těmito projekty i další cíl, kterým je zvýšení počtu kvalifikovaných odborníků na trhu spolu s podporou problematických regionů.“

 

V České republice se Hewlett-Packard, s.r.o. aktivně zapojuje např. do programů na podporu vzdělávání organizace Junior Achievement, spolupracuje s nadací Happy Hearts Fund Petry Němcové a Nadací Terezy Maxové, podporuje Vysokou školu manažerské informatiky a ekonomiky dotacemi na IT vybavení, umožňuje studentům sledovat své manažery v praxi v rámci projektů stínování manažerů či realizuje vlastní program pro absolventy.  

 

„Projekty podobného typu jako HP Technology for Teaching vnímáme především jako pozitivní motivaci pro studenty,“ doplňuje druhou rovinu významu vzdělávacích projektů Jaroslava Wenigerová, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství. „Ti si pak mohou uvědomit, že i nadnárodní společnost jako HP věnuje svou pozornost zkvalitňování vzdělávání a že i oni mají šanci na uplatnění. Nedílnou součástí tohoto procesu je samozřejmě také inspirace pro další firmy v rámci odpovědnosti vůči společnosti.“

 

Mobilní učebnu HP, tvoří následující vybavení:

  • 10× notebook HP Compaq 6720s
  • tablet PC HP
  • tiskárna HP Photosmart C5180
  • datový projektor
  • switch HP ProCurve 408 
  • bezdrátový přístupový bod HP ProCurve 420 WW
  • digitální fotoaparát HP Photosmart R740
  • řídící jednotka HP NetEducation Center (Small Edition)
  • mobilní box umožňující dobíjení vložených notebooků

O společnosti HP

HP se zaměřuje na zjednodušení používání technologií pro všechny své zákazníky – od domácích uživatelů až po velké společnosti. S produkty, které zahrnují tisková řešení, osobní počítače, software, služby a IT infrastrukturu, patří HP mezi největší světové IT společnosti. Za čtyři fiskální čtvrtletí, končící 31. lednem 2008, dosáhly celkové tržby společnosti HP 107,7 miliard amerických dolarů. Další informace o HP jsou k dispozici na webu www.hp.cz.

O SPŠE v Havířově

Střední průmyslová škola elektrotechnická je významným poskytovatelem odborného elektrotechnického vzdělání pro studenty z východní části Moravskoslezského kraje. Od svého založení v roce 1985 vychovala přes 1 800 odborníků v oblasti automatizace a informačních technologií, a její absolventi pracují ve více než 60 českých i mezinárodních společnostech v těchto oborech. Škola se snaží inovovat své učební plány i technologické vybavení podle nejnovějších trendů v oblasti IT a automatizace, přičemž spolupracuje s firmami v širokém okolí. Podle svých výsledků se řadí mezi nejkvalitnější odborné školy v regionu.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.