Hewlett-Packard představil malý laptop pro školáky

Thursday, April 10, 2008 ·

Americký výrobce počítačů Hewlett-Packard vyvinul a představil malý laptop pro školáky. Do prodeje půjde zařízení ještě tento měsíc, uvedl podnik v noci na úterý. V tomto segmentu trhu již působí výrobce procesorů Intel a největší světový dodavatel základních desek Asustek Computers.

Ze zprávy ČTK Hewlett-Packard představil malý laptop pro školáky:

Počítač od HP nese označení Mini-Note, váží 1,4 kg a jeho displej má úhlopříčku 22,6 centimetru. Jeho prodejní cena začne pod 500 dolary (7970 Kč) u modelu s operačním systémem Linux. Typy s rychlejším procesorem a operačním systémem Windows Vista od Microsoftu budou dražší. (…)

Procesory pro HP vyrábí Via Technologies. Manažeři HP dodávají, že jedinou hlavní funkcí, kterou Mini-Note nemá, je DVD či CD-ROM mechanika. Ta se dá ale pořídit odděleně. HP vysvětluje, že mnoho škol si přeje, aby se žáci během vyučování nerozptylovali hraním her.

Pro HP představuje nový přístroj důležitý krok strategie zaujmout významnou pozici na trhu počítačů pro školy. Podnik také počítá s tím, že rodiče budou ochotni utrácet za dva laptopy. Menší by sloužil dítěti a na prohlížení internetu na cestách a druhý jako plnohodnotný počítač domů či do kanceláře.

Technický popis naleznete na webu HP. Na rozdíl od levnějších konkurentů má rozlišení displaye WXGA, tedy 1280 na 768.

O dalším konkurentovi se dočtete v článku Další ultralevný notebook proti Asusu Eee. Co vy na něj?.



redakce ČTK

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.