Evropa 2045: online výuka s pomocí počítačové hry

Friday, April 18, 2008 ·

Projekt Evropa 2045 je on-line vzdělávací počítačová simulace, jejímž cílem je poskytnout pražským (a v další fázi projektu i mimopražským) středním školám ojedinělou pomůcku pro výuku občanské výchovy a společenských věd.

Jde o aplikaci simulující fungování Evropské unie, v níž studenti - v roli představitelů jednotlivých států EU – spravují svěřené území a společně rozhodují o budoucnosti Evropy. Simulátor staví hráče před různé problémy, které je zapotřebí řešit. Studenti diskutují o nejúčinnějších strategiích a v rámci hry mají za úkol prosadit a obhájit svoji vizi budoucí Evropy. Kromě řady konkrétních znalostí o EU získávají studenti mnoho dalších dovedností (informační gramotnost, schopnost týmové práce, systémové analýzy, kritické myšlení atp.).

Samotná hra je doprovázena školícím modulem pro učitele SŠ, kteří v ní figurují v roli tutorů. Na připravovaných seminářích se učitelé dozvědí o možnostech propojení této simulace s výukou ve třídě a její návaznosti na Rámcový vzdělávací program.

Simulace vzniká v rámci projektu „Podpora rozšíření a využití informačních technologií ve výuce společenských věd“ financovaného Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a Hlavním městem Prahou. Na jejím vývoji se podílí odborníci z Univerzity Karlovy (MFF, FFUK), neziskových organizací Generation Europe, Asociace pro mezinárodní otázky, CIANTGymnázia Sázavská.

Podrobnosti o chystaném projektu můžete najít na webu projketu www.evropa2045.cz



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.