VÚP: Objednávka příručky Klíčové kompetence v základním vzdělávání

pondělí 10. března 2008 ·

V roce 2007 byla do všech plně organizovaných základních škol a víceletých gymnázií v České republice rozeslána příručka Klíčové kompetence v základním vzdělávání. Příručku vydal Výzkumný ústav pedagogický v rámci systémového projektu Pilot Z spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu. Čtenář v ní nalezne jeden z možných způsobů, jak zpracovat klíčové kompetence. Ty jsou v příručce rozpracovány do hladin a vše je doplněno praktickými ukázkami a příklady.

Publikace slouží jako inspirace a pomůcka pro pedagogy i pro učitelské týmy, kteří pracují s klíčovými kompetencemi nebo inovují školní vzdělávací programy. Jak její název napovídá, byla koncipována pro základní školy, stejně dobře ale může posloužit i gymnáziím či středním odborným školám. Neklade si za cíl podat hotový popis hladin klíčových kompetencí. Jejím pročtením a zamyšlením se nad ní můžete dojít k hlubšímu pochopení významu práce s klíčovými kompetencemi a objevit možný postup, kterým škola může klíčové kompetence zpracovat ve svém ŠVP.

Publikace není určena pouze pro pedagogickou veřejnost, je strukturována i napsána tak, aby se v ní i "nepedagog" dokázal bez problémů orientovat a dozvěděl se o problematice klíčových kompetencí vše důležité. Příručka se setkala s pozitivním ohlasem. Čtyři tisíce výtisků, které byly vydány v rámci projektu Pilot Z, byly školám distribuovány (díky možnosti spolufinancování z ESF) zdarma. Pro velkou poptávku byl udělán dotisk, jehož velká část již byla rozebrána. Zbývá přibližně sto kusů. Pokud máte o příručku zájem, využijte poslední možnost a objednejte si ji za pouhých 46,- Kč + poštovné.

OBJEDNACÍ FORMULÁŘ



VÚP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.