Jan Wagner: Konektivita od Telefónica O<sub>2</sub> Czech Republic konečně nově

středa 12. března 2008 ·

Od 1. dubna Telefónica O2 Czech Republic ruší objemové limity u svých internetových služeb: neplaťte proto za připojení víc než musíte! Od 1. dubna nebude školami často využívaná služba O2 Internet ADSL Extreme v nabídce pro nové zákazníky a nabízené výhody pro stávající zákazníky jsou zatím spíše sporné.

Když jsem před pěti měsíci psal v článku  Přepálená nabídka konektivity od ou-tů a trapné mlčení ministerstva školství  o tehdejším v podstatě neseriózním postupu Telefónica O2 Czech Republic vůči českým školám, bylo již jasné, že marketing tohoto poskytovatele pro ADSL produkty je neudržitelný. V roce 2007 přibylo zhruba 103 tisíc ADSL přípojek Telefonica O2 a 63 tisíc "kabelových" přípojek UPC. V celkovém počtu je pak poměr 508:249, ADSL mělo tedy nárůst počtu přípojek o 26  % a kabelovka 34  %. V roce 2006 přitom přibylo zhruba 179 tisíc (!!!) ADSL přípojek Telefonica O2, čili meziročně došlo k poklesu počtu nových ADSL přípojek o 42  %! Vedení Telefónica O2 Czech Republic na tento nepříznivý vývoj konečně reagovalo, co to přinese českým školám?

V tiskové zprávě Telefónica O2 Czech Republic uvádí:

"Průběžným sledováním požadavků trhu a především díky novým technologiím implementovaným v síti jsme schopni přizpůsobit se rostoucím potřebám zákazníků. Proto jsme se rozhodli zrušit objemové limity pro přenos dat, jejich existence nadále není nutná," říká Matts Johansen, výkonný ředitel pro marketing společnosti Telefónica O2 Czech Republic a dodává: "Jde o další významný krok v postupném zkvalitňování datových služeb ADSL směrem k zákazníkům."

PR řeči můžeme jen ignorovat, důležitější jsou podrobnosti na nových stránkách Zrušili jsme FUP:

Pravidla FUP zruší O2 u všech zákazníků, kteří používají připojení k internetu na protokolu PPPoE. Pro zjištění protokolu, který užíváte a pro změnu protokolu se přihlaste do aplikace Moje konto.

To je důležité především pro bytové přípojky, pro školy je důležitější následující:

Pokud využíváte službu O2 Internet ADSL Extreme, získáte od 1.4. navíc zdarma službu Zvýšená servisní podpora, která vám zajistí garantovanou lhůtu servisu v případě poruchy a vyšší komfort servisu. Zároveň se na vás i nadále nebude uplatňovat řízení datového provozu uvedené v podmínkách. V případě, že chcete službu změnit na některou ze služeb O2 Internet ADSL, můžete o změnu požádat v aplikaci Moje konto. Cena změny se řídí podle platného ceníku xDSL služeb.

Co je zvýšená servisní podpora?

Doplňková služba ke službám O2 Internet ADSL přináší nadstandardní péči v případě poruchy připojení k internetu. Díky ní se vám zkrátí lhůta pro odstranění poruchy konektivity v síti O2 i na vašem koncovém zařízení.

Výhody Zvýšené servisní podpory xDSL


  • pevně stanovená lhůta odstranění poruchy
  • odškodnění v případě nedodržení lhůty
  • bezplatná výměna koncového zařízení
  • bezplatný zásah technika u vás


Služba zajišťuje vyšší komfort při odstraňování poruchy. Servisní podporu vám nabízíme ve dvou úrovních - lhůta pro odstranění poruchy je jasně stanovena na následující pracovní den, a to buď do 12:00 nebo do 18:00 hodin. Za případné překročení této lhůty náleží zákazníkovi odškodnění ze strany O2 až do výše dvojnásobku měsíčního paušálu za službu Zvýšená servisní podpora.

Pokud je porucha identifikována na koncovém zařízení zákazníka, dochází k jeho bezplatné výměně.

Návštěva technického specialisty O2 na místě u zákazníka je bezplatná. Nemusíte z důvodu reklamace navštěvovat prodejní místo O2 nebo například v případě vadného koncového zařízení zasílat modem poštou.

Výhodnost musíte posoudit podle svých zkušeností s dosavadním připojením sami.

Takže si poslední půlrok nabídek společnosti Telefónica O2 Czech Republic shrňme:

  • V září nabízela školám službu O2 VPN Expres G1 4096 za 2915,50 Kč s DPH.
  • Ve stejné době byla nabízena služba O2 Internet ADSL 4096 Extreme za 1308 Kč s DPH.
  • Dnes je nabízena služba O2 Internet ADSL 4096 za 712,81 s DPH.

Parametry všech tří služeb kromě maximální rychlosti pro download jsou samozřejmě odlišné, přesto se zde dá ušetřit. Ostatně, jaké máte zkušenosti s jednotlivými službami ADSL?

Musím se ještě zmínit o aktuální akční nabídce Telefónica O2 Czech Republic:

Kouzelná ruka trhu zapůsobila i na českého telekomunikačního dinosaura a můžeme konečně přepočítávat aktuální nabídky a tlačit i konkurenci ke slevám.


 



Jan Wagner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.