ČTK: Školy dostanou katalog požadavků pro jednotné maturity

Wednesday, March 12, 2008 ·

Každá škola dostane v nejbližších týdnech katalog požadavků pro znalosti, které mají studenti prokázat za dva roky při skládání první jednotné maturity. Soubor materiálů nechalo vytisknout ministerstvo školství, do legislativní rady vlády současně zasílá návrh novely upravující formu "zkoušky dospělosti". Podle návrhu se část maturit, která by měla být společná všem školám, změní. Zkouška má mít dvě úrovně obtížnosti a matematika silnější pozici.

Zpráva ČTK kromě jiného uvádí:

Návrh počítá s termíny, které schválili poslanci loni, když odložili letošní zahájení společných maturit. První část zkoušky by měla být spuštěna v roce 2010, o dva roky později by měla přibýt další zkouška. Hlavní novinkou však je, že všechny zkoušky by se měly skládat ve dvou úrovních, jedné základní a druhé rozšiřující. Vyšší, rozšiřující úroveň maturity by měli skládat hlavně maturanti, kteří chtějí jít studovat na vysokou školu.

Zajímavé je, že mezi publikovanými  Katalogy požadavků ke zkouškám společné části maturitní zkoušky pro rok 2010  chybí katalog pro Informatiku.



redakce ČTK

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.