ČTK: MŠTM přidá miliony na školu, kde učí otec ministra

úterý 18. března 2008 ·

Ministerstvo školství se minulý týden rozhodlo přidat více než 40 milionů korun na stavbu kliniky školy, kde učí otec šéfa resortu Ondřeje Lišky (SZ). Píše to dnešní Právo. Novostavba Kliniky chorob prasat při Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně (VFU) byla podle listu původně v rozpisu investičního rozpočtu ministerstva školství zaregistrována v částce 99,085 milionu korun, nyní má stát asi 147 milionů korun. Ministr jakékoli spekulace o spojitosti investice s působením svého otce odmítá.

Vybíráme z médií:

Novinky.cz: Školství přidalo 42 miliónů škole, kde učí Liškův otec

„Na naší škole sice učí otec ministra jako odborný asistent na fakultě farmacie, ale rozhodně nám nadržováno není. Alespoň nebylo," řekla Právu kvestorka školy Danuše Hložková. (…)

„Opět se zaregistrují stavby na mnoho let dopředu. Kdy a co se zaregistruje je v podstatě podle toho, jaké mají jednotlivé školy lobby. Potom se stavby budou dofinancovávat,“ řekl Právu informovaný zdroj.

„Pokud vím, tak parametry stavby kliniky prasat se nijak nezměnily. Prostě a jednoduše. Provoz škol se financuje normativy na žáky, ale investice se financují ad hoc podle toho, co si kdo prosadí,“ rozčiluje se zdroj.

Jana Uttendorfská: Ministr Liška možná přihrál malou domů



redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.