BMI: Talentovaní mladí lidé se sejdou na konferenci Junior Internet

Wednesday, March 26, 2008 ·

Již 9. ročník konference Junior Internet se uskuteční v sobotu 29. března na pražské Fakultě humanitních studií UK. Pozváno na ni bylo 310 talentovaných mladých lidí do 18 let, kteří se přihlásili do některé z nominačních internetových soutěží. Jejich vítězové zde představí svoje internetové projekty, webové stránky, grafické práce, mobilní aplikace či eseje o internetu, dále je připraven bohatý program přednášek, prezentací, diskusí a soutěží.

Po dopoledním vyhlášení výsledků soutěží spojeném s předáním hodnotných cen zazní v odpolední části přednášky na témata jako komunitní projekty na internetu, blogy, provoz elektronického obchodu, reklamní systémy na internetu či jak vytvářet web přístupný i nevidomým. Pro mladší účastníky pak bude připravena interaktivní vědomostní soutěž a zábavné přednášky.

V rámci konference, která proběhne 29. března 2008 od 10 do 16.30 hod. na Fakultě humanitních studií UK, U Kříže 8, Praha 5 – Jinonice, se nově uskuteční také veletrh internetových projektů. Mladí lidé na nich představí svoje záměry a budou mít příležitost navázat kontakty a třeba i spolupráci do budoucna. Konference bude simultánně tlumočena do znakového jazyka pro sluchově postižené účastníky a bude bezbariérově přístupná.

Vítězové internetových soutěží budou Českou republiku rovněž reprezentovat na mezinárodním sympoziu Junior Internet v polské Wroclawi ve dnech 18. – 20. dubna 2008. Zde budou moci poměřit své dovednosti a znalosti společně s vítězi ze Slovenska a Polska, kde projekt Junior Internet rovněž probíhá.

Záštitu nad projektem Junior Internet převzal předseda vlády ČR Mirek Topolánek. Soutěž webových stránek měst, obcí a veřejné správy JuniorErb  pak probíhá pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky.
Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Penta, Nadace Vodafone, Axima, Mezinárodní višegrádský fond, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Kofola a SaferInternet.cz. Dopravcem projektu je společnost Eurolines. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti ESET, Burda Communications, Computer Press, časopis Mobility, Microsoft,  Zoner Software  a další. Mediálními partnery jsou Alík, Dětská tisková agentura, Newton Media a časopis Mobility. Záštitu nad projektem Junior Internet převzal děkan Fakulty humanitních studií UK  Ladislav Benyovszky. Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinternet.cz.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.

Together Czech Republic je občanské sdružení vedené mladými lidmi založené v roce 2005. Je součástí celoevropské sítě neziskových organizací Together a organizuje projekty pro mladé lidi na národní i mezinárodní úrovni – mezinárodní výměny mládeže, semináře, školení, konference. Je vysílající organizací Evropské dobrovolné služby. Posláním Together Czech Republic je podporovat talentované mladé lidi, interkulturní vzdělávání a participaci mladých lidí. Více informací na www.network-together.eu.



BMI

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.