Prohlášení školských odborů k nadcházející stávce pedagogických pracovníků, provozních a správních zaměstnanců ve školství

pondělí 3. prosince 2007 ·

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, který chystá 4. prosince 2007 stávku proti snižování výdajů ve školství, vyzývá Martina Bursíka, předsedu strany zelených, k zodpovědnosti.

Jeho strana po odstoupení ministryně Dany Kuchtové doposud nedokázala najít odpovídajícího nástupce a krize ve školství se tak prohlubuje. V době, kdy je schvalován státní rozpočet chybí klíčový politik, který by obhajoval zájmy tohoto zkoušeného resortu.

Školství opět prohrává a doslova výsměchem žákům, studentům a pedagogům se stává proklamace pěti vládních priorit, které nedávno vyhlásil  premiér Topolánek.  Paradoxně za pátou z nich považuje podporu vzdělanosti. Takováto papírová proklamace bez konkrétních kroků a nezájem vlády, že ministerstvo školství je v personálním rozkladu, situaci konstruktivně neřeší.

ČMOS pracovníků školství je přesvědčen, že vzhledem k prohlubující se krizi nám nezbývá, než dát jasně najevo nesouhlas a 4. prosince uzavřít školy.

Vyzýváme veřejnost, rodiče, pedagogy a ostatní školské pracovníky,  kterým není lhostejná budoucnost vzdělanosti v České republice, aby náš oprávněný protest podpořili.

ČMOS pracovníků školství

V Praze dne 26. listopadu 2007



dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.