Výběrové řízení na stipendia United World Colleges.pro roky 2008/2010 bylo vyhlášeno 1. listopadu 2007.

sobota 24. listopadu 2007 ·

Národní komise UWC v České republice vyhlašuje každoročně výběrové řízení o stipendia na školy UWC. Stipendia obvykle zahrnují 100 % nákladů na pobyt a studium, v některých případech nám však jsou od jednotlivých škol nabídnuta stipendia částečná, pokrývající cca 90 % nákladů. Stipendium nezahrnuje cestovné studenta na školu a zpět, kapesné a v některých případech ani zdravotní pojištění.

Letošní výběrové řízení přichází s několika významnými změnami, z nichž ta nejpodstatnější spočívá v celkové elektronizaci přihlášky a veškerých přijímaných dat. Nejprve se na zaregistrujete, tj. vytvoříte si online přihlášku. Poté obdržíte na uvedenou emailovou adresu email, pomocí kterého přihlášku zaktivizujete, a v následném emailu obdržíte heslo, které použijete pro vstup do samotné přihlášky.

Poté je možno kdykoli začít s vyplňováním přihlášky. Je nutno dodat obdobné materiály jako v předchozích letech, včetně dvou esejů. Veškeré podrobnosti naleznete v podsekcích "Podmínky" a "Co musím splnit". Věnujte jim prosím náležitou pozornost. Do konce listopadu bude spuštěn kontrolní systém, který vás upozorní na chybějící části vaší přihlášky.

Uchazeč o stipendium je povinen:

  • k 1. lednu 2008 dosáhnout alespoň 16, ale méně než 18 let,
  • ovládat základy anglického jazyka,
  • dosud se výběrového řízení na UWC nezúčastnit,
  • uhradit registrační poplatek ve výši 500 Kč (na místě v hotovosti), pokud postoupí do druhého kola výběrového řízení,
  • navštěvovat střední školu v České republice,
  • za poslední dvě klasifikační období nemít průměrný prospěch horší než 2,0.
  • v případě postupu do druhého kola výběrového řízení musí uchazeč(ka) předložit souhlas svého zákonného zástupce se studiem uchazeče(ky) na United World College v zahraničí stvrzený vlastoručním podpisem zákonného zástupce.

Výběrová komise je připravena prominout zaplacení registračního poplatku, pokud by to nedovolovala sociální situace rodiny uchazeče/uchazečky. V tom případě je nutno přiložit čestné prohlášení rodičů o nemožnosti stanovený poplatek uhradit.

Uchazeč(ka) je posuzován(a) čistě na základě osobnostních a intelektuálních ukazatelů. Mělo by se jednat o vyrovnanou osobnost schopnou harmonického rozvoje. Mnohostranný program UWC by nemohl plně uspokojit uchazeče zaměřeného jen na dosahování vynikajících studijních výsledků, ani toho, kdo sleduje jiný vyhraněný životní zájem (např. vrcholového sportovce, špičkovou koncertní umělkyni apod.).

K elektronickému formuláři uchazeči mohou přikládat i nejrůznější přílohy.

  • strukturovaný životopis uchazeče/uchazečky (v angličtině),
  • kontakt na třídního učitele nebo ředitele školy,
  • popis aktivit, kterým se uchazeč(ka) věnoval(a) či věnuje v posledních čtyřech letech vedle povinné školní docházky, případně podložený dobrozdáním vedoucích těchto aktivit, vysvědčeními, diplomy apod. (v češtině),
  • esej o rozsahu max. 2 normostran (3.600 znaků včetně mezer) na téma: „Z ničeho se nedá dělat věda, ani z vědy ne. Natož ze života.“ (Jan Werich) (v češtině)
  • esej o rozsahu max. 2 normostran (3.600 znaků včetně mezer) na jedno z témat: „How do I see my country“ nebo „What would I like to change in my country?“ (v angličtině)
  • 1 fotografii (nebo alespoň zřetelnou xerokopii fotografie) formátu na OP,
  • souhlas se zpracováním osobních údajů.

Pokud uchazeč(ka) jeden nebo více z těchto podkladů nedodá, má výběrová komise právo vyřadit ho/ji z výběrového řízení.

Fyzikální a hudební stipendia na UWC Adriatic

Uchazečům, kteří skončili ve druhém kole těsně pod čarou a nepostoupili do závěrečného kola výběrového řízení, nabízíme možnost ucházet se o zvláštní hudební nebo fyzikální stipendia na UWC of the Adriatic. Tato stipendia se vypisují pro celý svět a specializované podklady se odesílají přímo na italskou UWA a ta je i posuzuje. Pokud má kterýkoliv z oprávněných uchazečů zájem se o některé z těchto stipendií ucházet, nechť nás informuje – zašleme do Itálie potvrzení o tom, že je obecně způsobilý studovat na UWC. Případné dotazy zodpoví předsedkyně výběrové komise, Markéta Konečná (selections@uwc.cz).


 



dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.