VÚP: Ohlasy na probíhající minikonference pro koordinátory tvorby ŠVP na gymnáziích

středa 21. listopadu 2007 ·

Z již uskutečněných setkání v Liberci, Brně a Praze je možné si na webových stránkách přečíst první dojmy účastníků i pořadatelů a prohlédnout si přiloženou fotodokumentaci.

Na webových stránkách projektu Pilot G/GP – www.pilotg-gp.cz – funguje již téměř měsíc internetová komunita pro koordinátory tvorby ŠVP nazvaná Gympliště (http://www.pilotg-gp.cz/klubovna/index.php). Kromě dalších informací jsou zde k dispozici také  první ohlasy na probíhající cyklus minikonferencí, které pořádá Výzkumný ústav pedagogický v Praze pro koordinátory tvorby ŠVP na gymnáziích.  

Z již uskutečněných setkání v Liberci, Brně a Praze je možné si na webových stránkách přečíst první dojmy účastníků i pořadatelů a prohlédnout si přiloženou fotodokumentaci. „Zvolený způsob vedení minikonference pokládám za velmi inspirativní pro vzdělávání pedagogů na jednotlivých školách či vedení školení,“ napsala Irena Přádná z Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci a pokračuje: „Řadu principů lze uplatnit i v běžné výuce. Aktivní účastníci si určitě (podle osobních rozhovorů) odnesli mnoho námětů do své pedagogické praxe. Samozřejmostí je, že se dověděli nové informace o tom, jak se poprat s problematikou tvorby ŠVP, kvůli které se na konferenci přihlásili, či byli vysláni. Velmi důležitý je pocit, že na problém tvorby ŠVP nejsou sami, že mají různé možnosti získávání nápadů, ať už z publikací, webu či kontakty s pilotními školami. Neméně důležité je navázání osobních kontaktů pedagogů různých gymnázií. Kdo tuto možnost nevyužije, je sám proti sobě.“ 

Zbývající dvě minikonference proběhnou v Plzni (20. 11.) a Olomouci (29. 11.), bližší informace o nich jsou k dispozici na webových stránkách projektu Pilot G/GP – www.pilotg-gp.cz. Účast na minikonferencích je zdarma. 
 
Konání minikonferencí je spolufinancováno z prostředků Evropského sociálního fondu, rozpočtu České republiky a hlavního města Prahy. 



VÚP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.