NAEP: Soutěž LeMill

Wednesday, November 28, 2007 ·

Dům zahraničních služeb Ministerstva školství vyhlašuje soutěž pro základní a střední školy o nejlepší popis lekce umístěný v evropském prostředí LeMill. V rámci evropského projektu CALIBRATE, na němž se Dům zahraničních služeb podílí, byla Univerzitou v Helsinkách vyvinuta aplikace pro online komunitu pro sdílení výukových objektů na mezinárodní úrovni LeMill. Do této komunity se mohou zapojit také učitelé z České republiky. Jednou z možností, jak se s touto komunitou seznámit, je účast na národní soutěži LeMill. V národní soutěži se bude hodnotit popis lekce s využitím digitálního učebního materiálu (výukového objektu) při výuce. Hodnotit se bude využitelnost soutěžních lekcí v praxi na českých školách, ale zároveň přenositelnost v evropském měřítku.

Soutěžní příspěvky budou hodnoceny samotnými účastníky soutěže na konferenci Výukové objekty v pedagogické praxi, která proběhne 7. února 2008 na Rektorátu VUT v Brně a kterou pořádá společně Dům zahraničních služeb a Výzkumný ústav pedagogický v Praze. Vítězná škola obdrží interaktivní tabuli, 2.místo bude odměněno dataprojektorem a cena za 3. místo je bezdrátová multifunkční myš. Drobnější cenu obdrží zároveň i každý oceněný učitel. Nejlepší lekce budou přeloženy do angličtiny a stanou se tak zdrojem inspirace pro učitele v zahraničí. S dotazy se můžete obrátit na koordinátorku projektu CALIBRATE v ČR Silvii Pýchovou - silvie.pychova@naep.cz.

Soutěž LeMill

Vyhlašovatel: Dům zahraničních služeb MŠMT

Termín uzávěrky: 20. 1. 2008

Termín vyhodnocení a vyhlášení: 7. 2. 2008, konference Výukové objekty v pedagogické praxi, Rektorát VUT, Brno.

Soutěžní příspěvky: Nejlepší popis lekce s použitím digitálního učebního materiálu (výukového objektu) uložený v prostředí LeMill (http://lemill.net). LeMill je evropská komunita zabývající se metodikou využití technologií ve výuce, jehož platforma je vyvíjena v rámci evropského projektu CALIBRATE (více http://calibrate.eun.org).

Základní kritéria:

  1. Vložení soutěžní lekce doplněné o klíčové slovo (tag) Calibrate do prostředí LeMill pod vlastním jménem a přiřazení do skupiny „Soutěžní mlýn“;

  2. V popisu musí být uveden oficiální název školy, za kterou je soutěžní lekce publikována;

  3. Použitý objekt musí být volně přístupný prostřednictvím internetu a lekce na něj musí odkazovat;

  4. Obsah lekce včetně odkazovaného objektu nesmí být v rozporu s platnými zákony a nesmí porušovat autorská práva;

  5. U lekce musí být dodržena požadovaná struktura (viz vzorová lekce Krevní skupiny v Soutěžním mlýnu v LeMill);

  6. Do soutěže budou přijímány lekce pouze v češtině, přičemž výukový objekt může být i v cizím jazyce.

Účastníci soutěže zařazením své lekce do sekce Soutěžní mlýn na portálu LeMill stvrzují svůj souhlas s pravidly soutěže. 1 V prostředí LeMill budou lekce publikovány veřejně pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/).

Účastníci: základní a střední školy v Rejstříku škol.

Ceny: 1. cena interaktivní tabule, 2. cena data-projektor, 3. cena bezdrátová multifunkční myš. Každý oceněný učitel obdrží menší cenu.

Způsob hodnocení:

  1. Organizátoři soutěže si vyhrazují právo vyřadit soutěžní příspěvky, které nesplnily základní kritéria (viz výše).

  2. Seznam soutěžních lekcí, které tato kritéria splnily, bude uveřejněn bezprostředně po termínu uzávěrky soutěže (20. 1. 2008) zde.

  3. V období 21. 1. – 6. 2. 2007 budou soutěžní lekce vystaveny v Soutěžním mlýnu v LeMill k prostudování pro všechny účastníky soutěže.

  4. Všichni účastníci soutěže, kteří splnili základní kritéria, budou mít právo se podílet na hodnocení lekcí, které vyvrcholí prezenčním hlasováním na konferenci Výukové objekty v pedagogické praxi dne 7. února 2008 na Rektorátu VUT v Brně.

  5. Právo hlasovat budou mít pouze ti autoři soutěžních lekcí, kteří budou moci prokázat svou totožnost a budou řádně zaregistrováni a zúčastní se konference Výukové objekty v pedagogické praxi, kde proběhne hodnocení soutěžních lekcí.

  6. Účastníci hlasování nemohou hlasovat pro lekce své školy.

  7. Každý účastník hlasování stanoví podle svých preferencí pořadí prvních 3 lekcí.

  8. Výsledné pořadí škol vznikne součtem bodů nejlepších 4 lekcí školy, přičemž škola může mít v soutěži méně i více lekcí.

Doporučení organizátorů:


  1. Vzhledem k charakteru prostředí LeMill, je vhodné, aby soutěžní lekce byly, pokud možno, použitelné v celoevropském měřítku. Organizátoři se zavazují, že oceněné lekce budou v prostředí LeMill převedeny do angličtiny.

  2. Vzhledem k tomu, že se prostředí LeMill stále ještě vyvíjí, doporučujeme, abyste si své soutěžní lekce zálohovali.

  3. Účastníci soutěže, kteří chtějí ve své lekci použít vlastní digitální materiály (interaktivní výukové objekty), mohou tyto materiály publikovat např. na portálu http://www.rvp.cz nebo http://www.veskole.cz, kde jsou vhodným způsobem ošetřena autorská práva.





11) Odesláním materiálů potvrzujete svůj souhlas s plným zněním soutěžních podmínek, a to výslovně stvrzujete, že neporušujete práva třetích osob, zejména žádná práva autorská, obchodní tajemství či utajované know-how, práva k ochranným známkám či jiným předmětům průmyslového vlastnictví, a práva na ochranu osobnosti nebo obchodní firmy, jakož i ustanovení na ochranu nekalé soutěže



NAEP

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.