MŠMT: Letní instituty amerických studií

čtvrtek 22. listopadu 2007 ·

Fulbrightova komise nabízí možnost přihlásit se k účasti na některém ze šestitýdenních institutů amerických studií, pořádaných v termínech od poloviny června do začátku srpna 2008 na vybraných amerických univerzitách.

Jednotlivé instituty (letos jsou vypsána témata: American Studies for Secondary School Educators, The Institute on American Civilization, American Politics and Political Thought, Contemporary American Literature, U.S. Foreign Policy, Institute on Journalism and Media, Religious Pluralism in the United States) obsahují zhruba měsíční, intenzivní program přednášek, seminářů, diskusí apod. na dané univerzitě, doplněný o krátkodobé i dlouhodobé exkurze (max. dva týdny) k danému tématu a o setkání s předními osobnostmi politického i kulturního života USA. Instituty neposkytují prostor pro samostatnou výzkumnou činnost, k samostatnému studiu je vyhrazeno zpravidla několik dnů z celé doby trvání institutu. Každému z účastníků bude přidělen americký školitel, který mu pomůže při zpracovávání p řidělených úkolů.

Účastníci mají volný přístup do univerzitních knihoven, počítačových laboratoří atd.

Všechny potřebné informace najdete na adrese: http://www.fulbright.cz/fulbrightova-stipendia/fulbrightovy-letni-instituty-americkych-studii.shtml

MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.