Jan Wagner: Zprávy Google a elearningový kurs Google Dokumenty

pátek 23. listopadu 2007 ·

Přinášíme informaci o dvou novinkách, týkajících se aplikací Google. Ve čtvrtek byla uvolněna česká verze služby Google News pod názvem Zprávy Google a ve středu Česká škola zahájila nový online kurs Google Dokumenty: nová generace kancelářského balíku.

Ve čtvrtek byla spuštěna česká verze služby Google News pod názvem Zprávy Google, kterou naleznete na snadno zapamatovatelné adrese zpravy.google.cz. Zprávy Google jsou souhrnným zdrojem pro prohledávání zpráv, který uživatelům umožňuje sledovat zpravodajství v reálném čase, z různých úhlů pohledu a z tisíců zdrojů z celého světa. V české verzi této služby je v databázi zhruba 400 informačních zdrojů. V této zpravodajské službě, která má již 48 regionálních verzí v 19 různých jazycích, jsou výsledky sestaveny bez jakéhokoli lidského zásahu a jsou vybírány na základě algoritmů bez ohledu na politické stanovisko nebo ideologii.

Bude jistě zajímavé, jak dostupnost nové služby ovlivní návštěvnost již existujících agregátorů, jako je například www.pravednes.cz, nebo i vlastních zpravodajských serverů či placené služby www.newtonmedia.cz, kterou využívají i školské servery www.uiv.cz nebo www.edu.cz.



Kurs Google Dokumenty: nová generace kancelářského balíku - možnosti školního použití

Po úspěchu našeho pilotního kursu Jednoduchý eLearning s pomocí aplikací Google v 7. ročníku soutěže eLearning na konferenci eLearning 2007, která se uskutečnila ve dnech 6.-8. listopadu 2007 na Universitě Hradci Králové, kde jsme získali Cenu Národního centra distančního vzdělávání, jsme zahájili ve středu další pilotní kurs Google Dokumenty - jednoduchý kancelářský balík - možnosti školního použití. Zájemci se mohou ještě přihlásit do vyčerpání kapacity, po jejím překročení je možné zařazení do dalšího běhu kursu. Úvodní online přednáška je k dispozici ve verzi publikované z Google Prezentace i v HTML verzi, z této aplikace vyexportované.













Jan Wagner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.