Jan Wagner: Doodle 4 Google

Monday, November 5, 2007 ·

Podívejme se k protinožcům na soutěž dětských návrhů na variace loga Google. Ostatně všimli jste si, že se na hlavní stránce vyhledávače Google logo čas od času mění?

O Googlu se v českých médiích píše z nejrůznějších důvodů. Buď je uvedena nová aplikace Google, další aplikace Google byla lokalizována, akcie Google překonaly nějakou cenovou bariéru (naposledy 700 dolarů) nebo Google postoupil v žebříčku největších amerických firem podle tržní kapitalizace (aktuálně již 5.). Na České škole nás dosud spíše zajímalo použití ve školství, namátkou jsem si našel články z posledního čtvrt roku:  Google Apps po školy: potřebné služby snadno a rychle ,  Google Dokumenty a Tabulky doplněn i o Prezentace: další kamínek do mozaiky ,  Sky: rozšíření Google Earth se 100 miliony hvězd a 200 miliony galaxií… ,  Picasa 2 – Geniální správce fotografií . A nesmím zapomenout na naše dvě další aktivity s využitím služeb Google:  Google Skupiny: experimentální skupina České školy  a nově i pilotní kursy Google ve škole (právě dnes začíná kurs Google ve škole - Dokumenty a Tabulky).

Google čas od času při určitých výročích, významných dnech nebo akcích nahradí svoje jednoduché logo speciálním. Tato loga někteří sbírají, další vytvářejí vlastní varianty a Google samotný dokonce vyhlašuje soutěžeDoodle 4 Google na modifikaci firemního loga pro děti na různá témata. Podařilo se mi sice dohledat, že taková soutěž probíhala předloni ve Spojeném království, o které zprávu přinesl Petr Šnajdr ve svém blogu: Google loga, které nakreslily děti ze škol v okolí nového sídla Google v Londýně v rámci soutěže Doodle 4 Google. Vítězné logo bylo umístěno na Google UK. Zde ho vidělo celkem kolem 17 milionů uživatelů… Odkazy na příslušné stránky ale bohužel již nefungují, i když soutěž probíhala i letos.

Aktuálně probíhá soutěž Doodle 4 Google s tématem My Australia pro australské děti ve do deseti let ve 4 kategoriích. Z vítězů předkol jednotlivých australských států a teritorií se volí vítěz online.

A takhle vypadá jedna sbírka variant loga Google:


A ukázka z výročí narozenin Leonarda da Vinci 15. dubna 2005:




Jan Wagner

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.