VÚP: Všechna gymnázia obdržela RVP G a Manuál pro tvorbu ŠVP na gymnáziích

pátek 5. října 2007 ·

Na všechna čtyřletá a víceletá gymnázia v ČR byla koncem září rozeslána tištěná podoba Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia (RVP G) a Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia se sportovní přípravou (RVP GSP). Na základě tohoto platného dokumentu budou gymnázia připravovat své školní vzdělávací programy, podle kterých začnou nejpozději od 1. září 2009 vyučovat.

Spolu s RVP obdržely školy také Manuál pro tvorbu ŠVP na gymnáziích – metodickou příručku, která by měla sloužit učitelům jako návod a pomoc k přípravě vlastních vzdělávacích programů. Manuál je zpracován do podoby průvodce tvorbou ŠVP a obsahuje konkrétní praktické ukázky a informace: jaká učinit důležitá rozhodnutí a první kroky, jak program zaměřit dle potřeb a charakteru školy, jak zpracovat učební plán, učební osnovu, hodnocení žáků apod.  

Text Manuálu připravili odborníci Výzkumného ústavu pedagogického v Praze (VÚP) ve spolupráci s šestnácti pilotními školami na základě jejich dvouleté zkušenosti s tvorbou ŠVP.  „Tým projektu Pilot G/GP při VÚP realizuje podle stanoveného harmonogramu další podpůrné kroky,“ sděluje zástupkyně manažerky projektu Lucie Hučínová  a dodává: „Chystáme pět konferencí pro koordinátory ŠVP na gymnáziích a připravujeme motivační materiál „Rozhovory o reformě“ - s výpověďmi pedagogů a učitelů z pilotních škol, který bude mít podobu dvacetiminutového DVD. Od června letošního roku mají  učitelé  k dispozici také Konzultační centrum, na které mohou směrovat konkrétní dotazy týkající se tvorby ŠVP telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.“ 

RVP G, RVP GSP a Manuál pro tvorbu ŠVP jsou k dispozici na webových stránkách projektu – www.pilotg-gp.cz, na stránkách VÚP – www.vuppraha.cz a na internetovém Metodickém portálu www.rvp.cz

Informace o pilotních školách najdete na webových stránkách projektu Pilot G/GP www.pilotg-gp.cz
 
Tisk a rozesílka RVP a Manuálu byly spolufinancovány z prostředků Evropského sociálního fondu, rozpočtu České republiky a hlavního města Prahy. 
 



VÚP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.