Specializační studium pro koordinátory tvorby ŠVP na základních školách a víceletých gymnáziích

Saturday, October 27, 2007 ·

Koordinátorům tvorby ŠVP nabízíme „Studium k výkonu specializovaných činností - tvorba a následná koordinace školních vzdělávacích programů…“. Tento kurz je akreditován MŠMT. Jeho absolvování je jednou z podmínek získání specializačního příplatku 1 až 2 tisíce korun měsíčně. Každá škola by měla mít alespoň jednoho vyškoleného koordinátora v tomto typu kurzu! Součástí studia jsou exkurze do pilotních a inovativních škol.

  Dokončením první verze školního vzdělávacího programu práce koordinátora tvorby ŠVP nekončí, ale naopak začíná! 

„Studium k výkonu specializovaných činností - tvorba a následná koordinace školních vzdělávacích programů…“ má charakter specializačního studia (podobný typ studia je nabízen například výchovným poradcům, koordinátorům EVVO, metodikům prevence atd.) 

Cíle studia (stanoveno MŠMT):

Vybavit učitele vědomostmi a dovednostmi, které jim umožní:

  • Motivovat pedagogický sbor
  • Plánovat tvorbu ŠVP
  • Identifikovat vzdělávací potřeby jednotlivých učitelů a doporučovat vhodné vzdělávací aktivity
  • Organizovat a koordinovat tvorbu ŠVP
  • Koordinovat činnosti související s realizací ŠVP v praxi
  • Koordinovat proces úprav ŠVP na základě výsledků evaluačních aktivit
 

Obsah studia (stanoveno MŠMT):

  • Kurikulární reforma
  • Činnosti předcházející tvorbě ŠVP
  • Tvorba ŠVP
  • Realizace ŠVP v praxi
  • Základní manažerské dovednosti

Součástí studia jsou exkurze do pilotních a inovativních škol!

Počet vyučovacích hodin: 250 hodin po 45 minutách 

Forma studia: kombinované (170 hodin distančně, 80 hodin prezenčně - 10 dní po 8 hodinách - 1 pracovní den měsíčně) 

Způsob zakončení studia: Obhajoba závěrečné práce + zkouška před komisí 

Podmínka přijetí stanovená MŠMT: Ukončené magisterské vzdělání na pedagogické fakultě (vysokoškolské a pedagogické vzdělání) 

Cena pro jednoho účastníka: 10 000 korun (částku lze hradit z prostředků DVPP i z vlastních prostředků účastníků) 

Cílová skupina: Koordinátoři tvorby ŠVP, ředitelé a jejich zástupci, kvalifikovaní učitelé všech předmětů, základní školy všech typů i víceletá gymnázia 

Místo konání kurzu: Praha (Brno) 

Akreditace MŠMT v rámci DVPP: Č.j.: 27 917/2006-25 - 522 

Poznámka: Studium vychází z platného znění Zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, a Vyhlášky MŠMT č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků. Jeho rozsah i obsah je v souladu s předpisem ministerstva školství Standardy pro udělování akreditací DVPP (č.j. 26 451/2005-25, 30 908/2005-25).  

Upozornění: Nárok na 12. platovou třídu zakládá vyhláška č. 412/2006. Viz tabulka kariérních stupňů pro učitele základních a středních škol. Kariérní stupeň č. 3. (Pokud vykonáváte činnosti popsané pro kariérní stupně 4 až 6 a máte dostatečnou pedagogickou praxi (4 až 5 let), můžete být zařazeni do 13. nebo 14. platové třídy.) Nárok na specializační příplatek zakládá nový zákoník práce č. 262/2006. Viz § 133 Specializační příplatek pedagogického pracovníka. Citujeme: „Pedagogickému pracovníkovi, který vedle přímé pedagogické činnosti vykonává také specializované činnosti, k jejichž výkonu jsou nezbytné další kvalifikační předpoklady, se poskytuje příplatek ve výši 1 000 až 2 000 Kč měsíčně.“ 

Doporučení: Každá základní škola by měla mít alespoň jednoho vyškoleného koordinátora tvorby ŠVP, který absolvoval toto „Studium k výkonu specializovaných činností - tvorba a následná koordinace školních vzdělávacích programů…“! Totéž se týká i víceletých gymnázií. 

Přihlášky přijímáme do 15. října. Kurz začne v listopadu 2007. (Pokud se přihlásí dostatečný počet zájemců, otevřeme paralelní kurzy v Praze i Brně.)

Abeceda, občanské sdružení

http://www.eucebnice.cz

http://www.volny.cz/abeceda.kurzy 

Naše další kurzy a produkty:

  • Vše o RVP, ŠVP a reformě školství (CD-ROM s dálkovým kurzem)
  • RVP a vzdělávací program Základní škola (CD-ROM s dálkovým kurzem)
  • Elektronická učebnice literatury (CD-ROM)
  • Kurzy pro vaši školu

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.