MŠMT: Oborová konference k výuce dějin 2. poloviny 20. století

neděle 28. října 2007 ·

V pátek 9. listopadu 2007 se v rámci projektu ESF „Motivací k metodice“ uskuteční v prostorách MŠMT v Praze oborová konference k výuce dějin 2. poloviny 20. století. Konferenci pořádá Asociace pedagogů základního školství ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Srdečně zváni k účasti na této akci jsou především všichni učitelé dějepisu a příbuzných oborů.

Cílem je poskytnout učitelům základních a středních škol inspiraci k výuce dějin druhé poloviny 20. století a informovat je o platných předpisech v této oblasti.

Součástí konference bude přednáška pracovníka České školní inspekce. Bude prezentován i nedávno uskutečněný výzkum o tom, jakým tématům z tohoto období dávají přednost žáci a naopak, o jakých tématech se učitelé domnívají, že je žáci upřednostňují. Pro výuku tohoto období lze použít různé specifické metody a prameny, některé z nich budou rozebrány podrobněji s ohledem na přímé využití. Pramenům se bude věnovat pracovník budoucího Ústavu pro studium totalitních režimů. Nebude opomenuta ani problematika učebnic a otázka takového rozvržení učiva, které by umožňovalo věnovat dějinám tohoto období více času.

K jednotlivým tématům se očekává diskuse.Každý účastník obdrží zdarma jeden z výstupů projektu (CD s příklady metodického zpracování osnov všech vyučovacích předmětů) a dvě publikace R. Stradlinga k výuce dějepisu (Jak učit evropské dějiny 20.století a Multiperspectivita).


Pozvánka je ke stažení  z d e

Přihlásit se můžete prostřednictvím návratky, která je ke stažení zde (MS WORD, PDF).

Díky podpoře projektu z ESF a státního rozpočtu je účast na konferenci i konferenční materiály zdarma.



MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.