MŠMT: Evropské peníze pro vědu a výzkum na dosah

středa 10. října 2007 ·

Nový náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy zodpovědný za čerpání prostředků z evropských strukturálních fondů Martin Tichý (ve funkci nahradil Jaromíra Soukupa) dosáhl významného posunu v přípravě čerpání prostředků z operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace. Nezbytnou podmínkou přitom bylo zlepšení spolupráce mezi MŠMT, Radou vlády pro výzkum a vývoj, Akademií věd ČR a dalšími partnery. To se podle Tichého nyní podařilo.

Účastníci pracovní schůzky mezi MŠMT a sociálními a hospodářskými partnery se shodli na pozitivní atmosféře a výrazném zlepšení komunikace, která v posledních týdnech a měsících v souvislosti s evropskými fondy poněkud skřípala. „Mám pocit, že věci se hýbou správným směrem. Naše spolupráce je teď velice efektivní. Podařilo se nám poměrně rychle dohodnout parametry synergických efektů mezi programem Výzkum a vývoj pro inovace a podobně zaměřeným programem Podnikání a inovace, který spravuje Ministerstvo průmyslu a obchodu," říká náměstek Tichý.

Tak zněl i požadavek z Bruselu. Evropská komise totiž dlouhodobě upozorňuje na skutečnost, že se cílové skupiny některých operačních programů, přes které členské státy čerpají evropské peníze, zbytečně překrývají. „Tento problém se netýká jen České republiky, ale řady dalších států v EU. Teď se zdá, že se nám jej daří společně  řešit," uzavírá Tichý.



MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.