Dopis MŠMT krajským úřadům o rozvojovému programu v rámci SIPVZ (aktualizováno!)

Thursday, October 18, 2007 ·

Ve středu MŠMT odeslalo dopis s první oficiální informací o dotaci na provoz ICT v roce 2007 z rozpočtové rezervy. Částka je nyní uvedena 70 milionů, zřejmě 10 milionů půjde, jak již schválila květnová porada vedení MŠMT, na jiné účely. Jakmile budeme znát další podrobnosti, článek doplníme.

Věc: Informativní dopis MŠMT k připravovanému rozvojovému programu v rámci SIPVZ (č.j. 24494/2007-25) 

Vážená paní vedoucí,

vážený pane vedoucí, 

 MŠMT si je vědomo, že problematika ICT a podpora této oblasti může významným způsobem přispět ke kvalitě vzdělávání. Proto v závěru loňského roku jednalo jak na úrovni vlády, tak i s Výborem pro vědu, vzdělávání, kulturu, mládež a tělovýchovu Poslanecké sněmovny parlamentu ČR o zajištění finančních prostředků, ze kterých by bylo možné realizovat jednotlivé programy v rámci  SIPVZ. 

 O tom, že jednání nebyla úspěšná a s tím spojených důsledcích, byly školy informovány prostřednictvím webových stránek MŠMT. 

 Vzhledem k tomu, že dosud nebyly finanční prostředky do rozpočtu MŠMT navýšeny, rozhodlo se MŠMT uvolnit z vlastního rozpočtu alespoň částku 70mil.Kč. Tato částka bude formou rozvojového programu poskytnuta krajům (pro školy zřizované kraji, obcemi a soukromými zřizovateli), církevním školám a školám zřizovaným MŠMT na částečnou úhradu priorit jednotlivých škol, souvisejících s realizací projektu SIPVZ v roce 2007.  

 Konkrétní podmínky, podle kterých bude možno finanční částku získat, budou upřesněny v rozvojovém programu, vyhlášeném během několika dnů. Sledujte proto prosím průběžně webové stránky MŠMT, a to: http://www.msmt.cz/vzdelavani/informace-pro-skoly-financovani-sipvz-v-roce-2007

Případné dotazy směřujte na dr. Jitku Miklovou (jitka.miklova@msmt.cz). 

S pozdravem 
 

V Praze dne 17.10. 2007  RNDr. Jindřich Kitzberger

     náměstek ministryně

Aktuální informace:

Zveřejnění rozvojového programu se předpokládá na počátku příštího týdne. Vlastní odúřadování by měly zajistit krajské úřady, po zkušenostech z předchozích let (rozdělení musí schválit zastupitelstva) se dá očekávat, že dotace dorazí do škol až těsně před koncem roku. Jako kritéria pro výši dotace jsou předběžně navrhována například tato:

  • přepočtený počet žáků
  • skutečné náklady na konektivitu v tomto roce (tím se má vyrovnat desetiměsíční připojení "zdarma" u zhruba poloviny škol)


MŠMT

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.