Bořivoj Brdička: Žáci využívají internet stále více k učení

pondělí 15. října 2007 ·

Aktuální studie americké asociace NSBA (National School Boards Association) naznačuje, že možná budeme muset přehodnotit svůj pohled na to, co děti dělají na internetu. Zdá se, že ho americké děti stále více využívají k výukovým účelům. Studie analyzuje nedávno zveřejněné výsledky výzkumu realizovaného agenturou Grunwald, jehož cílem bylo zkoumat sociální a výchovné aspekty života dětí v podmínkách připojení do počítačové sítě. Zpracovává odpovědi získané prostřednictvím online dotazníku celkem od 1277 dětí ve věku 9-17 let, 1039 rodičů a 250 vedoucích školských obvodů zodpovědných za místní politiku vztahující se k využití internetu. Některá zjištění jsou pozoruhodná.
http://www.spomocnik.cz/index.php?id_document=2153

Bořivoj Brdička

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.