NAEP: Užijte si také Jaro Evropy 2007

čtvrtek 5. dubna 2007 ·

Letos mají české školy stejně jako v předchozích čtyřech letech možnost zapojit se do evropského projektu Spring Day for Europe – Jaro Evropy. Tento projekt má podpořit mladé Evropany v tom, aby se nebáli vyjádřit svůj názor a diskutovali společně o zajímavých politických tématech.

Letošní ročník připomíná 50. výročí podpisu Římské smlouvy a základní a střední školy z členských i kandidátských zemí EU jsou tímto projektem vyzvány k aktivnímu přístupu k tématům, která s tímto výročím souvisejí. Veškeré aktivity se soustřeďují na portálu http://www.springday2007.net (také v češtině) a učitelé a žáci, resp. studenti se jich mohou účastnit v období od 26. března do 30. června 2007. Nabídka aktivit zahrnuje např. chatování s významnými evropskými politickými osobnostmi, debaty nad budoucností Evropy, aktivity podporující seznámení se s novodobou historií Evropy, online hry apod. Zvláštní důraz bude letos kladen na den 9. května a tomuto datu se budou soustřeďovat hlavní aktivity v rámci letošního Jara Evropy.

Projekt koordinuje European Schoolnet za podpory Evropské komise, v České republice projekt zaštítila Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (www.naep.cz). Můžete se také obrátit na pedagogickou poradkyni Jara Evropy v ČR Petru Quirenzovou – qui@seznam.cz.

Umožněte také svým žákům, aby se mohli zapojit do diskuze na minulostí a budoucností Evropské unie a nechte do Vašich tříd vstoupit Jaro Evropy!



NAEP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.