Anglická mezinárodní škola Praha nabízí stipendijní místa pro rok 2007

středa 4. dubna 2007 ·

Anglická mezinárodní škola Praha (EISP) v současné době nabízí vybranému množství žáků ve věku od 14 do 16 let stipendijní místa. Tato nabídka je určená pro studenty, kteří mají zájem o vzdělání na mezinárodní úrovni, ale nemají dostatek finančních prostředků. Nyní si mohou podat žádosti o sociální stipendia a přihlásit se tak do nově otevřené, účelové školy, která zahájí svou činnost v září 2007. Zkoušky a pohovory s potenciálními uchazeči o stipendijní program budou probíhat během dubna a května 2007.

Ředitelka EISP, Sylvia May ke stipendijnímu programu říká: „V EISP se domníváme, že je velice důležité oslovit zdejší veřejnost a nabídnout nadaným dětem možnost studovat ve skutečném mezinárodním prostředí. Tento rok je náš stipendijní program navíc součástí oslav otevření naší nové účelové školní budovy, která zahájí svůj provoz od září příštího školního roku.“

Studenti, kteří v přijímacím řízení uspějí, absolvují v závislosti na jejich věku buď IGSCE program, což je mezinárodní všeobecný certifikát pro střední školy, určený pro studenty ve věku od 14 do 16 let, nebo Mezinárodní  program, podobný české maturitě, určený pro studenty ve věku od 16 do 18 let. IGSCE program probíhá 2 roky a připravuje studenty na zkoušky z 9 různých předmětů, které jsou stanoveny Cambridgskou zkoušející radou. Program byl mírně přizpůsoben z britského modelu tak, aby vyhovoval potřebám mezinárodního nastavení. Mezinárodní program probíhá 2 roky a pokrývá 6 oblastí, které si student zvolí jako přípravu pro přijetí na mezinárodní univerzitu. Studenti, kteří úspěšně dokončí IGSCE program, budou pozváni ke studiu Mezinárodního programu.

Při počátečním výběru uchazeči o stipendijní program absolvují několik všeobecných testů, které prověří jejich schopnosti a zúčastní se pohovoru s ředitelkou školy. Pokud student těmito koly zdárně projde, budou jeho rodiče kromě vyplnění žádosti o přijetí a dalších nezbytných dokumentů požádáni o doručení vysvědčení dítěte za předešlé 2 roky a poskytnutí 2 akademických referencí. Podmínkou pro získání studijního stipendia je i souhlas se studiem na EISP po celou dobu studijního programu (2 – 4 roky). A jaké předpoklady musí každý zájemce o stipendium splňovat? Jelikož je stipendijní program věkově omezený, je nutné aby byl každý, kdo se přihlásí, narozen mezi 1.9. 1992 a 31.8. 1991. Protože vyučování na EISP probíhá v angličtině, je nutné, aby úroveň anglického jazyka u uchazečů byla pokročilá ve všech odborných oblastech včetně psaní, poslechu a mluvy. Ve škole se spolu potkává několik desítek národností, proto je nezbytné, aby studenti byli nejen schopní se s takovými školními podmínkami ztotožnit, ale i ochotní se v kulturně různorodém prostředí učit a vzdělávat. 

Pokud splňujete výše uvedené požadavky a máte zájem o stipendijní program, prosím kontaktujte přijímací kancelář na: admission@eisp.cz nebo telefonicky: +420 261 912 368.

The English International School, Prague
The English International School Prague je soukromá mezinárodní škola určená pro děti od 18 měsíců do 18 let. V Praze působí již od roku 1996 a patří do významné britské vzdělávací společnosti Nord Anglia Education, která provozuje dalších 7 mezinárodních škol po celém světě. Studijní program je založen na anglických národních osnovách, které jsou přizpůsobené tak, aby vyhovovaly statutu nezávislé mezinárodní školy. The English International School Prague je v současné době zastoupena studenty více než 30 národností. http://www.eisp.cz/



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.