Jan Wagner: Rezignoval ředitel CERMAT 2.

pátek 9. března 2007 ·

Ve středu se v pozdních odpoledních hodinách ředitel Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání Martin Chvál setkal s ministryní školství Danou Kuchtovou. Setkání se uskutečnilo den po rezignaci Martina Chvála na pozici ředitele. Schůzka, jejímž hlavním tématem bylo zajištění příprav na novou maturitní zkoušku, proběhla podle informace na webu CERMAT v přátelské atmosféře.

Martin Chvál a ministryně školství se podle stručné informace na webu CERMAT dohodli na tom, že médiím nebudou poskytovat žádné dílčí informace o průběhu jednání v době, kdy společně hledají konstruktivní řešení. Podle doplňujících informací od ředitelky odboru vnějších vztahů a komunikace MŠMT Michaely Taschnerová byla překvapující rezignace přijata a Martin Chvál bude po dobu tříměsíční výpovědní doby nadále v CERMAT pracovat jako řadový pracovník. Zatím nebylo oznámeno, kdo bude řízením CERMAT pověřen, ale dá se předpokládat, že k tomuto pověření dojde v nejbližší době.

Na stránkách České školy jsme přinesli celou řadu kritických  článků  k provedení řady výstupů CERMAT. Většina z nich ale vznikala již před nástupem Martina Chvála. Aktuální politický tlak na odklad takzvaných státních maturit o 1-2 roky je zřejmě spojen i s tlakem uvnitř MŠMT, kde po změnách ve vední docházi doslova k bratrovražednému boji o přežití. Paralelně monitorujeme lobbying řady společností, které se dožadují možnosti konkurovat přímo řízeným organizacím ve veřejných soutěžích. To souvisí i s řádově vyšším objemem prostředků pro školství z Evropského sociálního fondu v letech 2007-2013.

Martin Chvál pracoval jako ředitel CERMAT od ledna 2006, tedy od jeho vyčlenění z ÚIV. Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK Praha, obor Teoretická fyzika (s rozšiřujícím studiem učitelství s aprobací na fyziku pro ZŠ a SŠ) vystudoval ještě na Filozofické fakultě UK Praha obor Pedagogika (SZZK 1999, diplomová práce Počátky experimentální pedagogiky v Čechách) a poté na Pedagogické fakultě UK Praha doktorské studium, obor Pedagogika (SDZK 2004, disertační práce Metodologické základy vnitřního hodnocení školy).



Jan Wagner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.