elearningeuropainfo: EGGIETALK – projekt na podporu komunikace evropských školáků

pátek 9. března 2007 ·

Holandský projekt na podporu komunikace evropských školáků Eggiedoll ve spolupráci s Generálním ředitelstvím pro informační společnost a média Evropské komise představuje nový produkt Eggietalk, který umožňuje školákům po celé Evropě vzájemnou komunikaci bez jakýchkoliv jazykových bariér.

S pomocí programu Eggietalk si mohou mezi sebou žáci zaregistrovaných škol posílat a přijímat e-mailové zprávy ve formě obrázkových ikon. Těchto obrázkových ikon je kolem 480 a jsou rozděleny do různých sekcí jako například škola, rodina, zábava, sport, koníčky. Jazyková bariéra je díky tomuto programu překonána. Všichni žáci zaregistrované školy se tak mohou zábavnou formou naučit mnoho zajímavostí o kultuře a životním stylu různých států napříč celou Evropou.

Eggietalk funguje již od 6. listopadu 2006 ve více než dvaceti jazykových verzích a zahrnuje 34 z 44 evropských zemí. Aktivně je využíván žáky v Nizozemsku, Polsku, Norsku, Velké Británii, Řecku a Španělsku. Český jazyk je do programu také zahrnut a v současné době nabízejí realizátoři pro otestování programu bezplatný přístup pro prvních pět zaregistrovaných českých základních škol na dobu jednoho roku. Možnost získat více informací a zaregistrovat vaši školu máte právě na webových stránkách projektu Eggietalk.



elearningeuropainfo

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.