ÚOOÚ: Moje soukromí - Nedívat se, nešťourat

pondělí 19. února 2007 ·

Úřad pro ochranu osobních údajů vyhlašuje soutěž „Moje soukromí - Nedívat se, nešťourat!“ ve věkových kategoriích 12-15 let a 16-20 let

U příležitosti „Dne ochrany osobních údajů“ 28. ledna 2007 se na vás obracíme s několika otázkami:

Co chápete pod pojmem soukromí? Je pro vás důležité – proč ano, proč ne? Měli bychom si soukromí vážit? V čem se o ně obáváte? Jaké máte zkušenosti s jeho respektováním? Jaké vidíte problémy s jeho dodržováním ve vztahu k vám i k druhým?  Co by se podle vás mělo zlepšit v jeho zabezpečení?

přiloženém textu jsme se vám pokusili přiblížit některé pojmy z oblasti ochrany osobních údajů, které jsou klíčem k našemu soukromí. Využili jsme k tomu slavné knihy George Orwella „1984“. I jinde v literatuře ale můžete objevit text, který o tématu soukromí hovoří. Čtenáři si to často ani neuvědomí. Pokud takový text najdete, můžete ho zpracovat literárně nebo výtvarně a poslat do soutěže. Můžete ale samozřejmě zaslat i své ryze vlastní texty či obrázky.

Příspěvky nám pošlete do 30. března 2007 na níže uvedenou adresu poštou nebo elektronicky. Na poštovní obálce nebo v případě elektronického odeslání v předmětu e-mailové zprávy uveďte označení „Soutěž“ a připojte také souhlas rodičů s využitím Vašeho příspěvku pro potřeby Úřadu.

Nezapomeňte uvést u příspěvku svůj věk a adresu, abychom mohli oslovit ty z Vás, jejichž výtvory ocení porota! Zaslané příspěvky se nevrací!

Vítěze pozveme na dva dny na Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež do Zlína (děti v kategorii 12-15 let v doprovodu rodičů), kde jim budou ocenění slavnostně předána a jejich výtvory vystaveny. Cenou bude kromě uměleckého předmětu také moderní pomůcka pro komunikaci.  

Vítěze spolu s jejich spolužáky a třídními učiteli pozveme na výlet do Prahy: Navštíví při té příležitosti studio Českého rozhlasu, aby uviděli při práci některého z „neviditelných herců“, poznají soukromí zvířat na noční návštěvě pražské ZOO a samozřejmě budou také hosty na Úřadě pro ochranu osobních údajů.

Bližší informace o soutěži najdete na webových stránkách Úřadu pro ochranu osobních údajů na adrese http://www.uoou.cz/ v sekci Pro mládež. Zde je také umístěno číslo Bulletinu Úřadu, které bylo celé věnováno právě vám, dětem. Takže čtěte, pište, malujte, na vaše výtvory se již moc těšíme!

Úřad pro ochranu osobních údajů

Pplk. Sochora 27

170 00 Praha 7

soutez@uoou.cz



ÚOOÚ

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.