Josef Duhajský: Celostátní setkání učitelů 2007

pondělí 12. února 2007 ·

Před Vánocemi jsem na stránkách České školy zauvažoval o možnosti setkání pravidelných návštěvníků serveru Česká škola, kteří  by o to stáli; nemuseli by to být vlastně pouze učitelé, i když předpokládám, že většinou asi ano. Vzhledem k tomu, že z reakcí na článek nic konkrétního nevzešlo, pokusil jsem se pátrat po jiných možnostech setkání učitelů v tomto roce.

Diskuse k článku „ Konference Česká škola “ mi v tomto směru pomohla, protože se ozval David Mudrák, že letos se národní konference Poškole na rozdíl od loňska konat bude. Na webových stránkách Poškole se dovíte, že letos opět v Sedmihorkách a v termínu 25.–27. dubna 2007. Můžete se zde zaregistrovat, ale příliš mnoho dalších informací tu zatím nenaleznete.

Už to ale stačí na tradiční dilema: „Kam vyrazit v dubnu?“, protože konference Počítač ve škole 2007 v Novém Městě na Moravě se letos koná 3.–5. dubna. Ale třeba zvládnete obě akce nebo si bez potíží vyberete, anebo se vám nezamlouvá ani jedna. O konferenci „Počítač ve škole“ jsem se tu  rozepisoval loni , takže letos se jí už dál moc věnovat nebudu. Ostatně všechny potřebné informace naleznete na webových stránkách této akce.

Kupodivu v hledání „celostátní konference učitelů 2007“ Googlem jsem moc úspěšný nebyl, a to ani v případě, když jsem vynechal slovo „celostátní“. Většina odkazů totiž patřila „Počítači ve škole 2007“ nebo stránkám, které se na něj odkazovaly.

Celostátní konference učitelů a multiplikátorů německého jazyka v Hradci Králové se bohužel pro případné zájemce už uskutečnila počátkem února. Kolegové s matematickým zaměřením možná přivítají následující tip. V Hradci Králové se koná 3.–5. května 2007 celostátní konference učitelů matematiky základních, středních a vysokých škol „Ani jeden matematický talent nazmar“. Všechno potřebné se opět dovíte na webových stránkách této akce.

Na webovém portálu na podporu výuky s interaktivními tabulemi Veškole.cz jsem se dověděl, že se pořádají konference učitelů využívajících SMART Board. Jestli bude nějaká letos, jsem tam bohužel neobjevil, ale pokud vás výuka s interaktivní tabulí zajímá a o těchto webových stránkách nevíte, rozhodně je navštivte.

Chválím Učitelského spomocníka, protože tam jsem našel velmi užitečný Kalendář akcí spojených s výukovým využitím ICT. Najdete zde odkazy jak na letošní Poškolu i Počítač ve škole, tak i další zajímavé tipy. Nahlédněte a posuďte sami. Návštěva této stránky mě přivedla k otázce: „Nevíte náhodou někdo o nějakém přehledném kalendáři akcí pro učitele na internetu?“ (třeba něco jako Kalendář na Fyzwebu)

Když jsem rozšířil oblast hledání na „setkání učitelů 2007“, resp. „celostátní setkání učitelů 2007“, zjistil jsem, že např. 30.–31. března se uskuteční Setkání učitelů němčiny na Právnické fakultě UK v Praze, od 19. září do 21. září se uskuteční na Univerzitě Pardubice Celostátní setkání učitelů matematiky středních odborných škol, ale hlavně jsem se začal v těch odkazech poněkud ztrácet.

Takže možná nakonec stojí za úvahu při hledání možnosti setkání učitelů sledujících webové stránky České školy i následující příspěvek v diskusi pod mým předvánočním příspěvkem „ Konference Česká škola “, který se tam objevil trochu se zpožděním (12. 1. 2007, autor Zingy):

Myslím, že je to takové typické… Jeden den zazní myšlenka, chvíli se o ní vehementně diskutuje a za chvíli už po ní pes neštěkne. V zásadě bych proti setkání nebyl, nicméně jsem skeptik v očekávání nějakého výstupu. Spíše bych se přikláněl k nějakému zcela neformálnímu setkání jehož hlavní účel je prostě se poznat. Předpokládám, že máme všichni za sebou dlouhou řadu školení a seminářů, ze kterých největším užitkem bylo večerní posezení a pokud byl organizátor prozíravý pak ještě hodinová procházka, projížďka na kole nebo plácání do volejbalového míče. A na takovou věc jistě není třeba objektu v Praze, Brně či Ostravě. Vyzývám proto kolegy z malých obcí, jsou-li zde tací, aby zkusili zvážit možnost realizace čehosi takového u nich anebo navrhnout nějaké to rekreační středisko, kam můžeme dorazit potažmo i my nemotorizovaní…“

Co vy na to?

V každém případě ale doufám, že vám těch mých několik tipů na setkání učitelů v roce 2007 aspoň trochu poslouží.



Josef Duhajský

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.