Pro uživatele internetu se zdravotním postižením se chystá posedmé INSPO

Wednesday, January 24, 2007 ·

Online centrum znakového překladu či využití GPS, webových kamer a detekčních čidel v běžném životě lidí se zdravotním postižením patří k novinkám, které představí konference INSPO 2007 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami.

Jako jednu z hlavních akcí Března – měsíce internetu ji pořádají v sobotu 17. března v Kongresovém centru Praha již posedmé občanská sdružení BMI, Křižovatka.cz a AISO. Účast na konferenci je zdarma, registrace probíhá na www.brezen.cz, kde je zveřejněn předběžný program.

V sekci věnované internetu a zaměstnávání lidí se zdravotním postižením bude představen nový portál Burza práce (www.bariery.cz/burzaprace) a projekt Univerzita 4G, zaměřený na doškolování zájemců se zdravotním hendikepem na konkrétní pracovní pozice. Jako první Univerzita 4G rekvalifikuje 20 osob pro technologické centrum IBM v Brně na pozice Computer operátor a Help desk operátor.

S aktuálními výsledky průzkumu uživatelů internetu se zdravotním postižením se seznámí účastníci sekce zaměřené na tvorbu bezbariérového webu. Průzkum by měl prvně zmapovat konkrétní bariéry, které uživatelům internetu vytvářejí jednotlivé druhy zdravotního postižení.

Na konferenci převezmou ceny vítězové třetího ročníku literární soutěže Internet a můj handicap. Její uzávěrka je 20. února, již první přihlášené příspěvky přesvědčivě dokumentují, jaký význam má internet pro lidi s nejrůznějším zdravotním postižením. Vítěz soutěže získá mobilní telefon od společnosti Telefonica, další ceny věnovaly společnosti Microton, Symantec, Software602, Vogel Burda Communications a Zoner Press.

Během konference bude také pokřtěna prvotina básniček Hany Šipulové, klientky Ústavu sociální péče Habrovany.

Účastníci se seznámí rovněž se zvýhodněnými pojistnými produkty, které pro osoby se zdravotním pojištěním připravila Kooperativa, pojišťovna, hlavní partner konference. Dalšími partnery jsou  AutoCont CZ a Zentiva, konferenci rovněž podpoří Kongresové centrum Praha, Zátiší Catering Group a Kofola. Zoner Press nabídne všem účastníkům velké slevy na knihy.

Konference INSPO 2007 je jednou z hlavních akcí 10. ročníku Března – měsíce internetu. Záštitu nad ním převzal předseda Senátu Parlamentu ČR, hlavními partnery Března – měsíce internetu  2007 jsou IBM Česká republika a Ministerstvo práce a sociálních věcí, mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ a Vogel Burda Communications, odborným partnerem FORInternet a logistickým partnerem Česká pošta. 

Kontakt:
Jaroslav Winter, BMI sdružení, winter@brezen.cz, tel. 777 807 727, 245 006 515, 234 602 267

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.