Pozvánka na konferenci k ukončení projektu Rovné příležitosti v pedagogické praxi

pondělí 22. ledna 2007 ·

Občanské sdružení Žába na prameni Vás srdečně zve na závěrečnou konferenci k projektu Rovné příležitosti v pedagogické praxi (RPPP), která se uskuteční ve čtvrtek 8. února 2007, od 10.hod., v budově FAMU, Smetanovo nábřeží 2, Praha 1.

Žába na prameni je kouzelná, ale není z pohádky. Je mezi námi, a když ji políbíme, ukáže nám, jak se dají věci měnit. Pouhý polibek ale nestačí. Je třeba, abychom na proměně pracovali všichni společně.

Milé kolegyně, milí kolegové,

občanské sdružení Žába na prameni Vás srdečně zve na závěrečnou konferenci k projektu Rovné příležitosti v pedagogické praxi (RPPP), která se uskuteční ve čtvrtek 8. února 2007, od 10.hod., v budově FAMU, Smetanovo nábřeží 2, Praha 1.

Co je projekt Rovné příležitosti v pedagogické praxi (RPPP)

Unikátní série seminářů, která umožnila otevřít přímý dialog mezi těmi, kteří mají odborné znalosti v tématice gender a těmi, kteří cítí celospolečenskou potřebu otevírat téma rovných příležitostí, ale jimž dosud chyběly informace. Vznikl inspirativní prostor, díky kterému se problém otevřené a spravedlivé výuky na základních školách posunul o krůček dopředu. Jedním z výstupů projektu je sborník „Jak genderově citlivě učit a kde začít?“, který je plný teoretických informací i praktických tipů.

Jaký je cíl projektu RPPP

Tento projekt byl zaměřený na zavádění genderově senzitivní výuky do základních škol. Jeho cílem bylo vzbudit zájem učitelů a učitelek o tématiku gender a rovných příležitostí a společně s nimi nacházet cesty, jak vychovávat a vzdělávat děti bez předsudků o tradičně vymezených rolích žen a mužů.

O čem konference bude

Konference bude sestávat z několika tematických bloků, v nichž shrneme výsledky projektu RPPP, představíme právě vznikající sborník a nastíníme nejnovější cíl sdružení Žába na prameni – sepsání hromadné výzvy, která by formulovala požadavek na povinné začlenění genderové problematiky do osnov vysokých pedagogických škol. Tuto výzvu předáme Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

V případě Vašeho zájmu prosíme potvrďte Vaší účast na e-mailovou adresu betka@zabanaprameni.cz, nebo na telefon 774 922 135. Těšíme se na Vaši odpověď.

Za sdružení Žába na prameni
Anna Babanová, koordinátorka projektu RPPP

Projekt RPPP je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

www.zabanaprameni.cz

www.rppp.cz




dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.