POZOR! Poslední volná místa na třídenním kurzu Prázdninové školy Lipnice s tématem Multikultura a rozvojové vzdělávání - účast ZDARMA!

úterý 23. ledna 2007 ·

Kurz Kabinet (v rámci projektu Klíč) je určený pro pedagogy ZŠ a SŠ, kterým odemyká mnohé dveře… Připravila jej Prázdninová škola Lipnice, která pracuje a vzdělává pomocí zážitkové pedagogiky již třicet let. Tři dny naplněné inspirací, společným tvořením, workshopy, povídáním, které se bude vztahovat ke dvěma průřezovým tématům rámcového vzdělávacího programu: „Multikulturní výchova“ a „Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech“ (s využitím globálního rozvojového vzdělávání), také ke klíčovým kompetencím a školnímu vzdělávacímu programu. Kurs je podpořen ESF a MŠMT ČR, je tedy pro účastníky (kromě pedagogů z Prahy), zdarma. Kdy? 9.-11.2.2007! Kde? Vzdělávací středisko Doubravka v Železných horách! Příležitost dávat dárky a dělat překvapení druhým je nejen na vánoce. Pokud přemýšlíte o něčem takovém pro vašeho kolegu nebo kolegyni nebo pro vás samotné, otevřeli jste tento mail správně :-). Jedná se o velmi milé, originální překvapení, který obohatí každého, kdo učí a chce se dozvědět, jak to jde ještě jinak… A navíc tento dárek vás bude stát velmi málo… stačí jen tuto speciální příležitost svému milému kolegovi s radostí darovat – tedy přeposlat. Více o kursu, včetně přihlášek, naleznete na www.psl. Kurz Kabinet (v rámci projektu Klíč) je určený pro pedagogy ZŠ a SŠ, který odemyká mnohé dveře… Připravila jej Prázdninová škola Lipnice, která pracuje a vzdělává pomocí zážitkové pedagogiky již třicet let. Tentokrát pro vás připravila téma Multikultura a rozvojové vzdělávání. Tři dny naplněné inspirací, společným tvořením, workshopy, povídáním, které se bude vztahovat ke dvěma průřezovým tématům rámcového vzdělávacího programu:  „Multikulturní výchova“ a „Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech“ (s využitím globálního rozvojového vzdělávání), také ke klíčovým kompetencím a školnímu vzdělávacímu programu. Kurs je podpořen ESF a MŠMT ČR, je tedy pro účastníky (kromě pedagogů z Prahy), zdarma. Kdy? 9.-11. 2. 2007 Kde? Vzdělávací středisko Doubravka v Železných horách Snad budou pro vás lákadlem výroky účastníků, kteří tento kurs už absolvovali. Někteří již zúročili svoje zkušenosti ve výuce. „Kurz mi ukázal, že se dá se žáky pracovat způsobem, jaký moje starší generace nepoznala. Dal mi možnost vcítit se do role žáka. Vyzkoušet si to sama na sobě. Domnívám se, že zážitková pedagogika by se měla učit na pedagogických fakultách ve velkém.  Hodně jsem o kurzu vyprávěla a vyprávím ostatním kolegům a oni mi nevěří. Těžko se to hodnotí. To se musí zažít.“ „Představovala jsem si nudný obyčejný sedící seminář. A najednou přišly tři dny pestrých programů, které mi pomohly si leccos uvědomit.“ „Na Klíč jsem jel s kolegy. Všichni jsme už zařadili do výuky některé nápady a uvolňovací prvky“ Vězte, že nejkrásnějším dárek, kteří si nakonec účastníci z kurzu odvezou, je nejen impulz k rozvoji vlastních dovedností, ale přímo i konkrétní náměty do výuky.

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.