NÚOV: Pedagogové, úředníci, manažeři i politici se sejdou v Pozlovicích

Tuesday, January 2, 2007 ·

Krajskou konferenci vzdělávacího projektu UNIV bude 10. a 11. ledna hostit Hotel Adamantino v Pozlovicích na Zlínsku. Záštitu nad akcí převzal krajský hejtman Libor Lukáš. Konference se zúčastní pedagogové škol z regionu, pracovníci krajských, městských i obecních úřadů, politici i sociální partneři projektu ze Zlínska či Pardubicka. Projekt UNIV (Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení) je systémovým projektem spolufinancovaným Evropským sociálním fondem (ESF) a MŠMT ČR. Je v první fázi řešen v šesti krajích ČR. Na Zlínsku i sousedním Pardubicku se do projektu zapojilo po jedenácti středních a vyšších odborných školách, v jejichž síti vzniknou školící střediska pro dospělé zájemce o doplnění vzdělání. Díky nástrojům projektu budou těmto zájemcům uznány i jejich dosud neformálně získané znalosti a dovednosti a ve školských lavicích tak stráví minimum času.

Program Krajské konference projektu UNIV se v Pozlovicích uskuteční 10. ledna od 14 hodin a 11. ledna od 9 hodin. V rámci prvního dne vystoupí hejtman Zlínského kraje Libor Lukáš a jeho náměstek pro oblast školství Mgr. Josef Slovák. Své příspěvky přednesou také vrcholní manažeři Národního ústavu odborného vzdělávání v Praze, který je řešitelem projektu: vystoupí ředitel ústavu RNDr. Miroslav Procházka, hlavní manažerka projektu UNIV PhDr. Jana Bydžovská a jeho obsahová manažerka PhDr. Helena Marinková, PhD. S možnostmi pokračování projektu v programovacím období ESF 2007 - 2013 seznámí účastníky pozlovické konference zástupce ministerstva školství.

Hlavními tématy druhého dne konference budou rozvoj projektu UNIV Na Zlínsku a Pardubicku a rozvoj sociálního partnerství se subjekty v regionu. Právě ten je jedním z aktuálních úkolů tříletého projektu, který právě vstupuje do své druhé poloviny. Za významné sociální partnery má na konferenci vystoupit např. představitel Slováckých strojíren, a.s., Barum Continental.

Závěr konference bude 11. ledna patřit práci v sekcích, ať už jde o technické či službové obory, anebo o téma uznávání výsledků předchozího učení. Konference bude zakončena 11. ledna ve 14 hodin. Oficiální tisková konference je v Hotelu Adamantino pro zástupce médií naplánovana na 10.1. v 17.15 hodin.


NÚOV

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.