MŠMT: Nový náměstek ministryně školství pro vědu a vysoké školy

Tuesday, January 9, 2007 ·

Na základě žádosti ze dne 15.12. 2006 byl dne 7.1.2007 uvolněn z funkce náměstka pro vědu s vysoké školy Prof. PhDr. Petr Matějů, Ph.D. Důvodem je, že Petr Matějů byl vybrán do prestižního programu New Century Scholars financovaného Fulbrightovou nadací. V rámci tohoto programu, který bude v letech 2007 až 2008 zaměřen na vysoké školství (Higher Education in the 21st Century: Access and Equity), se bude Petr Matějů společně s třiceti experty z 25 zemí věnovat vlivu struktury středního školství a různých modelů financování vysokého školství na nerovnosti v přístupu k vysokoškolskému vzdělání. Ačkoli participace na tomto programu nevyžaduje pobyt v USA po celou dobu jeho trvání, neumožňuje plné pracovní nasazení v pozici náměstka ministryně, a to zejména v období, kdy se očekává nárůst agend spojených s implementací operačních programů.

Petr Matějů se však v rámci svého nového pracovního zařazení na MŠMT (ředitel Analyticko-koncepčního odboru a poradce ministryně) bude věnovat přípravě reformy vysokého školství v intencích zprávy OECD o terciárním vzdělávání v ČR, na jejíž přípravě se podílel.

Na místo náměstka pro vysoké školy a vědu byl ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavou Kopicovou dne 2.1. 2007 (s účinností od 8.1.2007) jmenován ing. Pavel Komárek, CSc., dosavadní vedoucí skupiny poradců ministryně a jeden z autorů operačních programů „Vzdělání pro konkurenceschopnost“ a „Výzkum a vývoj pro inovace“, které má MŠMT v gesci. 



MŠMT

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.