Jan Wagner: TextMod: všestranný online modifikátor textů

pátek 26. ledna 2007 ·

Na Internetu je k dispozici řada služeb, které nezištně pomáhají uživatelům. Řada z nich je sice duplicitních, ale u některých musíme ocenit úhledné a čisté provedení a doporučit je široké komunitě. TextMod nabízí nyní celkem sedm základních konverzí textů, z nichž nejméně tři považuji za pro mne nezbytné a určitě se budou hodit i vám pro práci s e-maily či pro tvorbu webu.

Některé služby v čase vznikají a zanikají a počátkem týdne jsem zjistil, že moje oblíbená a dlouhá léta používaná služba na odstraňování diakritiky negfunguje. Takže jsem hledal náhradu. TextMod funguje od listopadu loňského roku a jeho autorem je Miroslav Pecka, který je autorem řady článků na serverech Interval.cz, WebTip.cz, tvůrce webu RegularniVyrazy.infowebdesigner/webprogramátor na volné noze. TextMod je naprogramovaný v PHP, u funkce převodu do HTML entit se inspiroval na webu Ohlone College, jinak jde o jeho řešení. TextMod je na první pohled úhledný a uživatelsky jednoduchý:

TextMod umožňuje následující úpravy nebo opravy textů:

Možná budete namítat, že pro uvedené funkce existuje plno utilit nebo že jsou přímo implementované v některých textových editorech či procesorech. Jistě máte pravdu, ale mě skutečně online služby vyhovují víc. A pro moje i vaše studenty mohou být inspirací a i tématem výuky.



Jan Wagner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.