CERMAT: Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a jim odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 2007

čtvrtek 18. ledna 2007 ·

Testování se koná ve všech krajích ČR (kromě Prahy) ve čtvrtek dne 1. února 2007 podle jednotného testovacího schématu. Ve školách s polským vyučovacím jazykem proběhne dne 5. února 2007 test dovedností v polském jazyce. V této souvislosti informujeme, že došlo ke změně názvu testu Studijních dovedností na Obecné dovednosti.

Pokyny pro zadávání testů

Vážená paní ředitelko,
vážený pane řediteli,

přihlásili jste vaši školu do projektu Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 2007.

Testování se koná ve všech krajích ČR (kromě Prahy) ve čtvrtek dne 1. února 2007 podle jednotného testovacího schématu.
Ve školách s polským vyučovacím jazykem proběhne dne 5. února 2007 test dovedností v polském jazyce.
V této souvislosti Vás informujeme, že došlo ke změně názvu testu Studijních dovedností na Obecné dovednosti.

Vycházíme vstříc požadavkům ohledně školení zadavatelů, na které jste v loňském roce uvolňovali pedagogy vaší školy.
Připravili jsme školicí materiály určené zadavatelům testů, ředitelům a kontaktním osobám.

Jejich prostudování by zcela mělo nahradit školení, připravované pro zadavatele v minulých letech.

V případě dalších dotazů nás kontaktujte, rádi vám vše zodpovíme:
e-mail: devitka07@cermat.cz, telefon: 604 421 218.

Aby testování proběhlo úspěšně a podle jednotných pravidel, je třeba dodržet:

1. Určit zadavatele testů pro jednotlivé třídy (včetně samostatné třídy se žáky se SVP). Doporučujeme určit náhradního zadavatele.
2. Zajistit seznámení zadavatelů s pokyny pro zadavatele. Ředitel zodpovídá za to, že se zadavatel s pokyny seznámí.
3. Seznámit se s materiály pro ředitele a kontaktní osobu, jejichž znalost je nezbytná pro úspěšný a bezchybný průběh testování.

V den testování bude prováděna kontrola průběhu testování pracovníky ČŠI, odborů školství KÚ a CERMATu.

Budou-li zjištěny závažné nedostatky při zadávání testů, nebo vaše škola neodešle podle stanovených pokynů po skončení testování vyplněné testové materiály, nebude moci být zahrnuta do hromadného zpracování a žáci tak neobdrží osvědčení a škola souhrnné výsledky.

Pokyny pro organizaci testování a pro zadávání testů jsou dostatečně informativní. Navíc na všech materiálech, které škola obdrží, jsou znovu zdůrazněny základní informace k organizaci testování.

Nastane-li situace, že se určený zadavatel v den testování nedostaví do školy, zajistěte náhradníka, který je seznámen s pokyny pro zadavatele.

Testové materiály obdrží vaše škola ve dnech 26. až 31. ledna 2007. Rozvoz materiálů provádí OŠ příslušného KÚ. O přesném termínu vás budou informovat.

Školicí materiály:

Pro ředitele škol a kontaktní osoby:

Pro zadavatele testů:

Doplňující informace:



Přejeme vám úspěšný průběh testování.

Za realizační tým CERMATu

Luděk Uhlíř
koordinátor projektu

Evaluační projekty pro ZŠ ve školním roce 2006/07

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CZVV) připravuje pro nový školní rok pokračování evaluačních projektů, uskutečněných ve školním roce 2005/06. Hlavním úkolem CZVV je realizace programu Maturita nanečisto 2007 v rámci dlouhodobého cyklu programů Krok za krokem k nové maturitě.

Hodnocení výsledků vzdělávání v uzlových bodech vzdělávací dráhy žáků ZŠ je zastoupeno dvěma projekty. Projekt Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií 2007, který je realizován v rámci systémového projektu ESF - Kvalita I, proběhne ve všech krajích ČR, s výjimkou Hlavního města Prahy (Praha nemá možnost čerpat finanční prostředky SP Kvalita I), dne 1. února 2007 s dobrovolnou účastí škol. Projekt je připraven i pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

Posledním připravovaným projektem je Hodnocení výsledků vzdělávání žáků 5. ročníků ZŠ 2007, který rovněž počítá s účastí žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a bude realizován ve všech krajích ČR na základě dobrovolné účasti škol ve dnech 25. a 26. dubna 2007.

Účast ve všech projektech je pro zúčastněné školy zdarma.



CERMAT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.