OSS Alliance vyškolila 400 lidí na Linuxu v rámci programu NPPG

neděle 17. prosince 2006 ·

OSS Alliance jako první v historii kurzů NPPG získala od Ministerstva informatiky ČR finanční prostředky na přípravu linuxové učebnice i na provádění samotných kurzů. Organizaci se podařilo připravit obsah kurzů, vydat nové učebnice a během 1 měsíce odškolit 400 účastníků, kteří prošli celkem 1200 kurzy.

Organizace OSS Alliance oznamuje, že počet absolventů kurzů Národního  programu počítačové gramotnosti Ministerstva informatiky ČR, které  letos poprvé probíhají také na operačním systému Linux a dalších Open  Source aplikacích dosáhl 400.

OSS Alliance jako první v historii kurzů NPPG získala od Ministerstva  informatiky ČR finanční prostředky na přípravu linuxové učebnice i na  provádění samotných kurzů. Organizaci se podařilo připravit obsah  kurzů, vydat nové učebnice a během 1 měsíce odškolit 400 účastníků,  kteří prošli celkem 1200 kurzy.

Školení jsou prováděna smluvními partnery téměř po celé ČR, nejvíce  zájemců o linuxové kurzy zaznamenávají města Praha a Jihlava. Výhodou  linuxových kurzů je mimo jiné to, že účastníci si mimo získaných  znalostí a dovedností odnášejí domů i samotné aplikace či operační  systém, které mají možnost si zdarma stáhnout z Internetu.

,,Velký zájem o Linuxové kurzy jen odráží situaci v ČR, kde je Linux  stále oblíbenějším operačním systémem a Open Source aplikace stále  běžnější náhradou často drahých, komerčních aplikací. Je skvělé, když  můžete lidi naučit používat nový software a ještě úžasnější, když jim  tento software můžete zdarma a legálně poskytnout domů i do práce,"  dodal Filip Molčan, předseda organizace OSS Alliance.

Pokud máte zájem zúčastnit se linuxových kurzů NPPG, zkuste se  zaregistrovat na adrese nppg@oss.cz. Do konce roku však OSS Alliance  může odškolit pouze dalších 200 zájemců, takže kapacity jsou velice  omezené. ,,Pokud budou kurzy NPPG pokračovat i v roce 2007, věříme,  že dostaneme od MI ČR větší limity a budeme schopni nabídnout kurzy  více zájemcům, než tomu je letos, " doplňuje Michal Moc, který v OSS  Allianci projekt NPPG vede.

O OSS Allianci

Společnost pro výzkum a podporu Open Source je neziskovou organizací  založenou při FJFI ČVUT a pod záštitou Ministerstva informatiky ČR.  Jejím hlavním cílem je pomáhat správním orgánům při řešení otázky,  zda je vhodné přejít / nepřejít na Open Source a jejich následné  využívání pro činnost státní správy, samosprávy i soukromého sektoru.  OSS Alliance se také snaží podporovat řadu Open Source projektů,  prosazovat využívání otevřených formátů a spolupracuje s organizacemi  ODF Alliance, SKOSI, iOSN či projektem IDABC Evropské komise.

Více informací o organizaci OSS Alliance: http://www.oss.cz
Více informací o kurzech NPPG na Linuxu: http://www.oss.cz/nppg



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.