MŠMT: Výzva k předkládání projektů v rámci třetího střednědobého programu činnosti (na léta 2008-2011) Evropského střediska pro moderní jazyky Rady Evropy

Tuesday, December 5, 2006 ·

Evropské středisko pro moderní jazyky Rady Evropy (ESMJ) se sídlem ve Štýrském Hradci, ve kterém je Česká republika prostřednictvím MŠMT zastoupena, připravuje v současné době Třetí střednědobý program činnosti na období 2008-2011. Aby činnost ESMJ co nejvíce odpovídala potřebám členských zemí, buduje středisko svůj program na základě mezinárodních projektů předložených odbornými jazykovými pracovišti i jednotlivci.

Obracíme se na odborníky v oblasti jazykového vzdělávání s žádostí, abyste zvážili zda by nebylo vhodné některé z chystaných projektů realizovat v mezinárodním prostředí Evropského střediska pro moderní jazyky, s využitím jeho vynikajícího technického i personálního zázemí a s možností spolupráce se zahraničními experty. Projekty lze předkládat v rámci 4 stanovených tematických oblastí:

  • Hodnocení
  • Návaznost v jazykovém vzdělávání
  • Obsah jazykového vzdělávání
  • Vícejazyčnost/ purilingvismus

Lze předkládat projekty :

  • střednědobé, jejichž trvání je 3-4 roky. Cílem těchto projektů je zejména tvorba materiálů, nástrojů a strategií na pomoc učitelům a 
  • krátkodobé, v délce 1 až 2 roky, které kladou důraz na implementaci již vytvořených nástrojů a výsledků jiných projektů.

Předkládané projekty musí odpovídat požadavkům, které jsou podrobně popsány v e Výzvě k předložení projektů : Call for Proposals/ Appel à propositions. Projekty je nutno předložit elektronicky na adresu submission@ecml.at do 1. května 2007.

Podrobné informace na www.ecml.at/interactive/2MTP_forum.asp. Na stejné elektronické adrese lze také získat další informace o práci střediska, seznámit se s výsledky minulých i současných projektů.

MŠMT

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.