MŠMT: Financování SIPVZ v roce 2007 – aktuální informace

pátek 22. prosince 2006 ·

Z textu vyjímáme: "Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy doposud nebyly ze státního rozpočtu pro rok 2007 vyčleněny finanční prostředky na realizaci státní informační politiky. Současně považujeme za vhodné Vás informovat, že vedení ministerstva se i nadále intenzivně snaží tuto hrozící neúnosnou situaci řešit ve prospěch škol. Z iniciativy paní ministryně byla zahájena jednání s Ministerstvem financí. Jsou usilovně hledány i další možnosti, jak dodatečně najít prostředky na uspokojení alespoň nejnaléhavějších potřeb škol v oblasti užívání informačních technologií. Rádi bychom při této příležitosti ocenili přístup společností Telefónica O2 Czech Republic, a. s., a AutoCont On Line, a. s., při společném hledání řešení problému, jak zajistit připojení škol k internetu a provoz počítačů i po 1. lednu 2007. Na základě několika jednání, která se uskutečnila s těmito partnery, MŠMT obdrželo oficiální příslib společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a. s., že bude z jejich strany připojení do internetové sítě zachováno i po již zmiňovaném datu a že je zde upřímná snaha co nejlépe navázat na zajištění při poskytování internetových služeb. Očekáváme, že rozhodnutí o případném centrálním financování konektivity škol ze strany státu padne pravděpodobně v průběhu prvního měsíce příštího roku. Zároveň Vás chceme informovat, že společnost Telefónica O2 Czech Republic, a. s., je připravena řešit situaci kolem připojení do internetové sítě i v případě, že bude zvolen jiný způsob než centrální financování. Současně společnost AutoCont On Line, a. s., je připravena kontinuálně zajišťovat provoz počítačových sítí na školách."
http://www.msmt.cz/vzdelavani/financovanisipvz-v-roce-2007-aktualni-informace

MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.