Spuštění projektu E-learning bez hranic

Saturday, November 4, 2006 ·

Dne 19.října byl ve Středisku služeb školám v Plzni za účasti zástupců Plzeňského kraje, správního celku Regen (Dolní Bavorsko) a společnosti CCA Group a.s. slavnostně spuštěn projekt E-learning bez hranic. Cílem tohoto projektu je především podpořit tvorbu a využívání elektronických výukových materiálů a posílit tak ještě více spolupráci škol v plzeňském regionu a v regionu Dolní Bavorsko.

Projekt je z velké části hrazen z prostředků Iniciativy Interreg IIIA Česká Republika – Bavorsko. V jeho rámci bude na 6 pilotních škol dodáno počítačové vybavení a na české i německé straně bude vybudován vzdělávací a informační portál, který bude sloužit studentům a učitelům v obou regionech. Ti jej poté budou moci využívat jako doplněk k výuce a jeho prostřednictvím budou moci prohlubovat své znalosti nad rámec klasických učebnic. Obsah portálu přitom bude silně zaměřený především na regionální informace z nejrůznějších oblastí.

Kromě vzdělávání bude součástí portálu také aplikace Škola OnLine, kterou společnost CCA Group již několik let úspěšně provozuje na téměř 200 školách. Díky ní již brzy získají rodiče žáků ještě lepší přehled o studiu svých dětí a budou moci lépe získávat informace ze škol zapojených v projektu.

Projekt E-learning bez hranic bude probíhat až do roku 2008.

Doplňující informace:

CCA Group, a.s., je výhradně českou společností založenou v roce 1991. Soustřeďuje se na nabídku komplexních řešení informačních systémů se zaměřením na vývoj a implementaci podnikových informačních systémů včetně speciálních systémů pro organizaci státní správy. Vedle klasického vzdělávání se firma zaměřuje na tvorbu elektronické distanční výuky tzv. e-learningu. CCA Group je rovněž zakladatelem iniciativy s názvem Škola OnLine, která přináší řešení pro základní a střední školství. Pokrývá problematiku jak vzdělávací, tak i administrativní a informační. Dne 26. listopadu 2003 převzalo nad tímto projektem záštitu MŠMT.

Pro více informací kontaktujte prosím:

Michaela Desortová, tel: 221 986 350, email: Michaela.desortova@cca.cz



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.