GraphApplet

čtvrtek 2. listopadu 2006 ·

Zaměření : Grafický kalkulátor s vykreslováním funkcí
OS a HW nároky : Multiplatformní (Java)
Autor a rok vzniku : Patrik Lundin, 1998-2006
Licence : GNU General Public License
Velikost : 111 kB
Jazyk : anglicky
Autor Patrik Lundin pro vývoj apliakce GraphApplet použil programovací jazyk Java, takže jde o multiplatformní aplikaci, která může pracovat i na webové stránce online. Distribuční archiv ZIP o velikosti 111 kB obsahuje dvě knihovny o celkové velikosti 82 kB, které jsou pro chod potřebné, dále tu je ukázková HTML stránka s popisem aplikace a i zdrojové kódy. Ovládání aplikace je jednoduché: do vstupního pole vlevo nahoře můžeme přímo zadávat požadovanou funkci jako například xcos(x) nebo 5x^3-6x a po stisku tlačítka pro vykreslení se graf zobrazí vravo ve čtvercovém poli.

Vložení do HTML stránky je jednoduché pomocí kódu (soubory cjmath.jargapplet.jar musí být ve stejné složce):

<applet archive="cjmath.jar,gapplet.jar" code="GraphApplet.class" width=655 height=360>
</applet>

Výsledek pak vypadá takto:

Na stránce autora www.lundin.info naleznete podrobný popis ovládání, ale díky intuitivnímu ovládání můžeme experimentovat přímo.

Download



dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.