David Hawiger: Konference uživatelů Školního webu a lektorů modulu Publikování na WWW

úterý 14. listopadu 2006 ·

Informační středisko ADMIN při ZŠ Hustopeče nad Bečvou, Krajské vzdělávací a informační středisko v Novém Jičíně a Jednota školských informatiků pořádají konferenci, která je určená uživatelům CMS Školní web a lektorům modulu Publikování na WWW. Česká škola je mediálním partnerem tohoto projektu.

Konference z pohledu uživatele Školního webu

V prvé řadě je třeba říci, že konference je určena novým či začínajícím uživatelům, tak již těm stávajícím. Organizátoři si tedy kladou tyto cíle:

  1. představit zájemcům o nasazení Školního webu toto řešení a jeho možnosti
  2. stávajícím uživatelům prezentovat novou verzi a postup při přechodu z verzí starších

Redakční systémy již mají své nezastupitelné místo ve školském prostředí a jejich užívání jako školních webů stále roste. Otázkou je, jaký redakční systém vybrat a jak ho efektivně nasadit a udržet při životě. Konference se pokusí novým zájemcům na tyto otázky odpovědět a to nejen z pohledu školního informatika, ale i zástupce vedení školy. Nelze ani opomenout skutečnost, že projekt školní web nenabízí zájemcům pouze hotový produkt, ale prostor pro řešení helpdesku a zaškolení.

Stávající uživatelé mohou počítat s tím, že se seznámí s novinkami v prezentované verzi školní web 1.2, které nezřídka vycházely právě z jejich připomínek a zkušeností. Navíc si vyzkouší postup při aktualizaci svého webu a v případě, že to bude technicky možné, zaktualizují si svůj „ostrý“ web přímo na místě.

Konference z pohledu lektora modulu Publikování na WWW

Organizátoři si kladou dva základní cíle:

  1. informovat lektory o plánech MŠMT A JŠI v oblasti školení modulu po roce 2006
  2. seznámit lektory s CMS Školní web a s ním spojeným školícím systémem jako případnou nadstavbou modulu

Lektoři modulu Publikování na WWW stojí před otázkou, jak dál po roce 2006. V prvé řadě potřebují znát mantinely, ve kterých se mohou v následujících letech pohybovat a ty by jim na konferenci měla sdělit kompetentní osoba z řad MŠMT či JŠI.
Na základě získaných informací se mohou zvážit, zda rozšíří nabídku svým klientům o další typ školení. Autoři projektu Školní web jsou přesvědčeni, že jedna z cest je nasazování vhodných redakčních systémů jako řešení webu školy. Lektoři se tedy seznámí s výsledky projektu školní web – od ukázek funkčních školních webů až po představení systému školení (včetně návodu, jak jej akreditovat v rámci DVPP).

Co byste ještě měli vědět

Další informace najdete na serveru centra ADMIN, konkrétně v článku Konference centra ADMIN nabývá reálných rozměrů. Dále je pro zájemce k dispozici elektronická přihláška na konferenci.

Takže další údaje pouze stručně:

  • Konference se bude konat v Novém Jičíně
  • Přichází v úvahu dva termíny, pátek 15.12. nebo sobota 16.12. (o konečném termínu spolurozhodují účastníci během přihlašování).
  • Účast je bezplatná s výjimkou oběda a občerstvení (kromě vybraných skupin učástníků, kteří mají celou konferenci zdarma).
  • Dopolední část konference má charakter přednášek v konferenčním sále a je společná pro všechny účastníky. Tato část začíná v 9:30 hod a konec je naplánován na 12:00 hod.
  • Odpolední část konference je tvořena pracovními dílnami, přičemž účast v dílně si účastníci objednávají během přihlášení. Tato část začíná ve 13:00 hod a konec je naplánován na 17:30 hod.
Další dotazy a další připomínky můžete směřovat přímo na vedoucího projektu Školní web Davida Hawigera (hawigerd@admin-hranice.cz).

David Hawiger

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.