Dobrovolnictví v Nové škole – podpora žáků ze sociokulturně znevýhodněného prostředí

středa 25. října 2006 ·

Nevládní nezisková organizace Nová škola hledá dobrovolníky pro práci s dětmi ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. Nábor dobrovolníků probíhá v budově Nové školy do 3.11.2006. Dobrovolnictví je forma individuální pomoci dětem zapojených do projektu Rozlety.

V projektu Rozlety pomáháme dětem z etnických menšin, cizincům a sociálně znevýhodněným, nejčastěji Romům, Ukrajincům, Vietnamcům a dětem z málo podnětného prostředí. Pracujeme se žáky základních škol od dvanácti let a se středoškoláky.

Hledáme současné i budoucí studenty pedagogických oborů, pedagogické pracovníky, studenty hledající praxi, nadšence z oboru a osoby se zájmem o naši cílovou skupinu. Dobrovolník obvykle pomáhá dítěti s přípravou do školy a s domácími úkoly, s doplňováním a opakováním učiva. S dítětem může trávit volný čas i jinak než učením. Našim dobrovolníkům nabízíme získání nových zkušeností, zaškolení a odborné vedení, účast na seminářích, anglickou konverzaci, knihovnu, přístup na internet, potvrzení o praxi a podporu organizace.

Podmínkou vstupu do dobrovolnického programu je studium nebo absolvování SŠ, VOŠ nebo VŠ, věk minimálně 15 let, zájem o práci se sociokulturně znevýhodněnými dětmi a 2-3 hodiny času týdně.

Nábor dobrovolníků probíhá v Nové škole do 3.11. S každým zájemcem o dobrovolnictví vedeme pohovor zjišťující jeho motivaci, poté prochází výcvikem. Cílem výcviku je seznámit zájemce s problematikou, připravit ho na práci s dětmi a nabídnout mu pomoc a podporu. V případě zájmu o zapojení do programu se obraťte na Kateřinu Moravcovou: rozlety@novaskola.org, tel. 221 733 168.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.