NIDV: Nová Programová nabídka se do škol dostane na konci srpna

pátek 7. července 2006 ·

Další vydání katalogu vzdělávacích akcí Programová nabídka září 2006 – leden 2007 NIDV chystá na konec prázdnin. V posledním srpnovém týdnu bude do škol distribuována jak tištěná podoba nové Programové nabídky, tak se učitelé mohou těšit na její elektronickou verzi, kterou budou krajská pracoviště NIDV rozesílat do emailových schránek, jež mají ve svých databázích.

Informace o nových kurzech a seminářích ale už nyní zájemci najdou na webových stránkách NIDV www.nidv.cz pod záložkou Vzdělávací akce – On-line programová nabídka, kde jsou vystaveny všechny nové akce na druhé pololetí kalendářního roku 2006. Zde si učitelé mohou vybrat podle období, krajského pracoviště a oblasti, v které by se chtěli vzdělávat. Programovou nabídku si školy samozřejmě jako obvykle budou moci stáhnout v PDF verzi, kterou najdou mezi Soubory ke stažení na stejné internetové adrese. Sem bude umístěna přibližně ve stejné době, kdy začne srpnová distribuce.

Ti učitelé, kteří Programovou nabídku znají z minulých let, si jistě povšimnou některých úprav. Na základě požadavků ze strany školské veřejnosti NIDV obměnil členění vzdělávacích akcí a především omezil počet jednotlivě nabízených seminářů a kurzů. Ve skutečnosti se ale objem nabídky, kterou NIDV připravil, zvětšil a snížení celkového počtu akcí je pouze malým optickým klamem. NIDV se postupně začíná orientovat na vzdělávání jiného druhu než jsou několikahodinové jednorázové semináře, které dosud tvořily podstatnou část nabídky. Od jednotlivých seminářů NIDV postupně přechází k dlouhodobým vzdělávacím programům realizovaným v celostátním měřítku.

„Systematickou prací na poli dalšího vzdělání pedagogických pracovníků můžeme oslovovat doslova všechny učitele v celé republice a napomoci tak při řešení některých problémů, které české školství trápí,“ vysvětluje změny ve směřování NIDV jeho ředitel Jiří Nekola. Například dlouhodobý nedostatek učitelů jazyků pomáhají řešit nové rozvojové programy MŠMT; jde o programy MEJA a Jazyky hrou. První z nich bude mít přes 2 000 účastníků, druhý více než 1 000. Jako jednu z možností k získání potřebného pedagogického vzdělání NIDV nabízí Studium pedagogiky, které se v tomto roce jako pilotní program rozbíhá v pěti krajích, v příštích letech se ale počítá s rozšířením na celou republiku. Další program, dobře ověřený a tradičně hojně navštěvovaný, je věnován školskému managementu – jedná se o Studium pro ředitele škol a školských zařízení. „Ačkoli se ve všech případech jedná o vzdělávací programy, které jsou pro vás, učitele, časově náročné a jsou nejednou závazkem na celý jeden školní rok, musím konstatovat, že zájem o ně je skutečně značný a rozpočet všech programů nestačí na to, abychom mohli uspokojit skutečně všechny zájemce,“ popisuje přístup školské veřejnosti k novému typu vzdělávacích akcí Jiří Nekola.



NIDV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.