NÚOV: Učitelé budou moci kvalitněji připravit své žáky na budoucí profesní život

Sunday, June 18, 2006 ·

Od července do prosince 2006 bude probíhat druhý e-learningový studijní běh projektu eKariéra pro pedagogy základních a středních škol. E-learningové kurzy věnované kariérovému poradenství připravuje Národní ústav odborného vzdělávání v rámci systémového projektu VIP Kariéra, který je financován z Evropského sociálního fondu a jehož cílem je zlepšení kvality kariérového poradenství v ČR. Projekt je neobvyklý i svým velkým rozsahem - celkově se virtuálních kurzů zúčastní v následujících dvou letech zhruba 5500 učitelů. „Moderní technologie e-learningu dává velkému množství  pedagogů nástroj, aby pokračovali ve svém vzdělávání po celý život a to je na celém projektu nejcennější,“ říká ředitel Národního ústavu odborného vzdělávání Miroslav Procházka.

Technologii a software pro eKariéru dodává společnost Oracle a jeho provoz zajišťuje firma Oxygen. E-learningová forma studia představuje příležitost studovat problematiku kariérového poradenství individuálně, vlastním tempem, bezplatně a bez absencí v zaměstnání. Nové informace a poznatky, které učitelé získají, přinesou užitek především jejich žákům. Pedagogové jim budou schopni lépe než dosud poradit při výběru vhodného oboru i školy, a tím také jejich budoucího povolání.

Velmi vítaným vedlejším účinkem použité e-learningové formy vzdělávání je také zlepšení informační gramotnosti pedagogických pracovníků. Studujícím pedagogům pomáhají odborníci, kteří je při studiu didakticky vedou. Studium trvá při průměrném tempu asi 3 měsíce, je však možné je absolvovat v kratší době či si ho rozložit až na půl roku.

Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím on-line formuláře, který najdou na adrese: http://ekariera.nuov.cz, či kontaktovat informační centrum projektu na tel: 274 022 334.

E-learningovým studiem pedagog získá:

  • přístup k dalšímu vzdělávání bez časového a prostorového omezení prostřednictvím internetu,

  • informace a znalosti, které mu umožní poskytovat žákům komplexní poradenství pro rozhodování o jejich další vzdělávací a profesní orientaci, při výběru ze vzdělávací nabídky i při vstupu na trh práce,

  • lepší orientaci v dynamicky se vyvíjející nabídce informací nutných k vykonávání práce výchovného - kariérového poradce,

  • motivaci k celoživotnímu vzdělávání v oblasti kariérového poradenství,

  • certifikát o absolvování kurzu,

  • znalosti o elektronickém vzdělávání a certifikát o schopnosti pracovat s elektronickými kurzy.

NÚOV

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.