FREINET 2006 - IV. ročník celostátní soutěže školních časopisů

Monday, May 1, 2006 ·

Občanské sdružení ABECEDA vyhlásilo již čtvrtý ročník celostátní soutěže školních časopisů Freinet 2006, která byla pojmenována po francouzském pedagogickém reformátorovi Celestinu Freinetovi, jenž jako první začal s dětmi vydávat školní časopis.

Školy mohou své časopisy posílat do 31.8.2006 na adresu FREINET, Komenského 122, 439 07 Peruc, eucebnice@volny.cz (více informací a přihlášku naleznete na internetové stránce http://www.eucebnice.cz).

Radek Sárközi

FREINET 2006 - IV. ročník celostátní soutěže školních časopisů

Vydává Vaše škola časopis? Pokud ano, můžete ho přihlásit do IV. ročníku celostátní soutěže školních časopisů FREINET 2006.

Stačí navštívit internetovou stránku http://www.eucebnice.cz, stáhnout si zde přihlášku, vyplnit ji a zaslat na adresu organizátora soutěže FREINET 2006 společně se všemi čísly vašeho školního časopisu, která vyšla ve školním roce 2005/2006.

Odborná porota bude hodnotit zaslané časopisy podle následujících kritérií:

·  Respektování zásad novinářské etiky, kvalita obsahu a jazyková správnost

·  Originalita obsahu a tematická i žánrová pestrost

·  Jednotnost, kvalita i originalita grafické úpravy a kvalita polygrafického zpracování

·  Počet čísel školního časopisu vydaných ve školním roce 2005/2006

Každé z kritérií bude hodnoceno samostatně. Dozvíte se tak, co byste mohli v příštích číslech svého časopisu zlepšit. Budete se také moci seznámit s časopisy, které získaly maximum bodů. Nejlepší časopisy obdrží certifikát kvality.

Jedním z cílů projektu je shromáždit školní časopisy a informace o nich a uchovat je pro příští generace. Dalším cílem je propagace freinetovské pedagogiky a moderních didaktických metod.

Do soutěže můžete přihlásit pouze ty časopisy, na jejichž tvorbě se podílejí především žáci školy. Soutěž není určena časopisům jednotlivých tříd, ani časopisům, které vydává více škol společně, oficiálním bulletinům škol, na jejichž tvorbě se žáci podílejí pouze částečně, nebo časopisům, které vydávají občanská sdružení či jiné organizace, než jsou školy. Soutěž je určena pouze časopisům tištěným, nikoliv těm, které vycházejí pouze v elektronické podobě.

Časopisy společně s vyplněnou přihláškou můžete posílat do 31.8.2006 na adresu:

FREINET, Komenského 122, 439 07 Peruc, http://www.eucebnice.cz, eucebnice@volny.cz

Časopisy neposílejte doporučeně! Vyplněnou přihlášku prosím zašlete zároveň elektronicky na uvedený e-mail.

Informace o starších ročnících soutěže naleznete na internetové adrese:

http://freinet.mujnet.cz

Informace z konference o freinetovské pedagogice najdete na internetové adrese:

·  http://www.zstaborska.cz/16_02_01.freinet.htm

Na obou adresách je k dispozici spousta metodických materiálů ke školním časopisům a Freinetovi.



press

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.